Premiată pentru că citeşte mult

Danina are 18 ani, iar cele mai bune prietene ale ei sunt cărţile. A câştigat locul I la concursul de eseuri „Cititul dăunează grav inculturii” pentru că reuşit să convingă juriul să nu renunţe niciodată la o pagină de lectură.

Danina Stănulescu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu şi deşi a ales să urmeze un profil economic recunoaşte că este foarte pricepută pe parte artistică şi punctul ei forte sunt compunerile libere. „Mărturisesc că stau foarte bine la compuneri libere chiar dacă profilul pe care îl urmez este unul economic. Îmi place să exprim liber ce simt şi talentul îl moştenesc de la familia mea”, spune Danina Stănulescu. Concursul la care s-a dovedit a fi câştigătoare a fost ca o provocare dar şi ca un scop pe care trebuia să-l atingă. „Nu a fost ceva plănuit, am zis să-mi încerc şi eu norocul şi am reuşit. Nu mă aşteptat să câştig locul I, dar mă bucur că am demonstrat prin acest concurs că mă pricep la compunerile libere chiar dacă nu îmi place mie să învăţ întotdeauna”, a declarat Danina.

Latura artistică pare să fie mult mai pronunţată la Danina decât pasiunea pentru ştiinţele exacte şi asta pentru că în afară că exprimarea este artistică, Daninei îi mai place să şi danseze, dar să şi picteze. „Din septembrie practic dansurile la Palatul Copiilor, iar în timpul liber mai şi desenez. Cu desenul nu prea am timp, dar încerc să le fac pe toate”, mărturiseşte tânăra.

Eseul a fost unul cât se poate de subiectiv însă cu argumente atât de puternice încât juriul nici nu putea să-i acorde alt premiu. A mers pe ideea simplă ca oamenii să îşi deschidă orizonturile spre cultură mai mult cu ajutorul cărţilor chiar dacă internetul este mai la îndemână. „O carte citită nu poate fi înlocuită cu nicio tehnologie de ultimă oră pentru că o carte nu are nevoie de up-grade-urile zilnice”, spune Danina în eseul câştigător.

Vrea să devină asistentă bancară

Premiul nu a fost unul foarte mare însă satisfacţia reuşitei îndepărtează orice urmă de regret. „Am câştigat 500 de lei, bani cu care îmi voi cumpăra bineînţeles şi cărţile pe care mi le doresc, dar de ce să nu recunosc voi merge şi la cumpărături, o altă pasiune de a mea”, a precizat Danina.

Ultima carte care şi-a pus amprenta pe tânăra de numai 18 ani este „Moromoţii”, în prezent ocupându-şi timpul cu „Marile speranţe” ale lui Charles Dickens. Chiar dacă este foarte atrasă de această lume a cărţilor, Danina vrea să devină asistentă bancară. „Chiar dacă îmi plac foarte mult cărţile asta nu înseamnă că nu o să urmez ceva din profilul meu. Visul meu este să devin asistentă bancară, dar nici la cărţi nu o să renunţ”, a precizat Danina Stănulescu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: