Demiterea lui Rotaru, pe masa Consiliului Local

Proiectul privind demiterea lui Marian Rotaru, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, iniţiat de consilierul liberal Eduard Berca, va fi analizat luni, 26 noiembrie, în şedinţa Consiliului Local. Atât consilierii liberali, cât şi social-democraţii consideră ilegală adoptarea unei astfel de hotărâri. Unii cred că iniţiatorul îşi va retrage proiectul înainte de a fi supus la vot, iar alţii spun că vor vota împotrivă, dacă se va ajunge într-o astfel de situaţie.

„Nu am ce să votez, pentru că, din câte ştiu, referatele sunt negative. Nu au rezoluţii favorabile, pentru că e ilegal. Nu poţi să votezi ceva ce nu este corect. I s-a spus (n.red. lui Eduard Berca) mai demult treaba asta şi ştia, dar dacă a trebuit să-i facă pe plac lui Vîlceanu, a continuat cu el. Nu poţi să votezi ceva ce nu este în ordine. Nu cred că se va ajunge la vot. Părerea mea este că şi-l va retrage în şedinţă”, a declarat Mihai Paraschiv, consilier local PNL.

Nici social-democraţii nu susţin proiectul, dar din alte considerente. „Nu am văzut proiectul, nefiind materialul făcut şi distribuit la mape în comisie. Deci nu ştiu despre ce este vorba, dar Consiliul Local nu poate să-l demită, n-are competenţa asta. Oricum, nu voi vota niciun proiect care nu a fost la mapă marţi, în ultima şedinţă a comisiilor. Cu excepţia a două - PUZ de la unitatea militară şi o chestie care ţine de realocarea de bani pentru proiectele de investiţii - voi vota împotrivă”, a comentat Viorel Petcu, consilier local PSD.

Marian Rotaru este directorul care a apărut într-o fotografie desculţ în biroul de la Direcţia de Patrimoniu, cu un picior în lighean, în timp ce o subordonată îi făcea pedichiura.

Vizualizări: 606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: