Depresie ţâfnoasă!

De două zile zvonul retragerii lui Geoană din cursa prezidenţială şi înlocuirea lui cu doctorul Oprescu circulă în voie, dar social democraţii se fac că plouă. Surse din PSD dau ca sigură întâlnirea de taină a greilor partidului ”prezidaţi” de Hrebengiuc în vederea punerii la punct a amănuntelor dramoletei care va urma.

Se pare că dramoleta va imita pe cea a democrat liberalilor din 2004, când Stolojan a fost retras cu puţin timp înainte de alegri, din motive medicale, taman când acesta se simţea mai în putere decât altădată! Sforarii partidului, care croşetează de zor la prima scenă a retragerii, s-au săturat să-l tot împingă pe ginerele soacrei Costea către înaltele culmi ale procentelor partidului şi să constate că el are picioare de lut. Că n-a ieşit fumul fără ca pesediştii să facă focul o dovedeşte şi recenta prezenţă a lui Geoană la sindrofia Ford de la Craiova, când a rămas ca prostănacul „în popor”, nevoit să se uite cum sub privirile sale de actual candidat la preşedinţie, Băsescu, partenerul lui de coaliţie, îi mulţumeşte lui Tăriceanu şi-i dă şi o mână de ajutor să se urce pe scena învingătorilor, alături de el.

Umilinţa lui Geoană putea fi evitată dacă „Hrebe” ar mai fi dat vreun ban pe el, deoarece se ştia dinainte de ceremonie că pe podiumul premianţilor nu va urca decât Băsescu şi după cum s-a văzut, invitaţii săi. După gafa mentorului său Vanghelie care a dat foc serviciilor secrete propagând în media o ştire care a făcut înconjurul ţării şi anume că PSD are când vrea acces la dosare din arhivele secrete, Geoană a amuţit. Ţigăneala lui Vanghelie, unul dintre stâlpii altarului PSD, ar face să roşească şi obrazul gros al lui Geoană care s-a purtat la fel ca mentorul său când, după ce Iliescu a pierdut alegerile în favoarea lui Constantinescu, s-a milogit de acesta să-i mai lase un  pic postul de ambasador. Ginerele soacrei sale Costea îi scria preşedintelui cu barbişon  că, deşi a fost numit ambasador la Washington de Iliescu,  nu are o părere prea bună despre fostul său şef care este un  comunist travestit, depăşit şi cu limbă de lemn. Geoană, în scrisoarea celebră care a provocat greaţă multora din diplomaţia românească, mai scria că el a fost totdeauna în sinea lui de partea forţelor democrate, reprezentate atunci de Constantinescu, fapt pentru care-l ruga pe proaspătul preşedinte să-l mai lase un pic ambasador că nu-i terminaseră  copiii şcoala începută în America. De silă, Constantinescu l-a lăsat. Rău a făcut, pentru că în alte condiţii statul român ar fi scăpat de datoria de 100 milioane de dolari penalităţi plătite pentru gafa cu proiectul agricol „Trans Ag” de numele căruia se leagă şi cel al lui Geoană şi cel al cumnatului său, actualul preşedinte al Eximbank, Ionuţ Costea.

Revenind la prezenţa lui la sărbătorirea primei maşini „Ford” scoase pe poarta fabricii din Craiova nu putem să nu remarcăm faptul că avea mai multe şanse de a se face remarcat dacă s-ar fi dus în vizită la festivalul ţigănesc de la Costeşti. Chiar dacă nici acolo nu l-a invitat nimeni putea să aranjeze cu Vanghelie şi s-o pună de un mic la grătar. Aşa, i-a luat faţa Băsescu, care nu s-a sfiit să mănânce din mâncarea ţiganilor şi să ia loc în cortul împăratului Iulian, chiar dacă, probabil, a stat tot timpul cu mâna pe portofel. După depresia dublată de ţâfnă afişată la Craiova sunt curios ce reţetă compensată i-ar prescrie doctorul Oprescu dacă ar dori să-l facă bine!

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: