Deputatul Iriza vrea un nou mandat la Mişcarea Populară

Deputatul Scarlat Iriza a confirmat zvonurile potrivit cărora şi-ar fi negociat o candidatură din partea Mişcării Populare, chiar cu preşedintele Traian Băsescu. Iriza a anunţat că va demisiona în aceste zile din UNPR, după ce anul trecut a demisionat din PSD, iar apoi din PSRO. Deputatul susţine că a luat decizia de a pleca din UNPR din cauza alianţei cu PSD, nedorind să facă din nou campanie alături de Ion Călinoiu.

Reporter: Săptămâna trecută a apărut un zvon cum că v-aţi întâlnit la Bucureşti cu domnul Traian Băsescu ca să discutaţi despre intrarea în Mişcarea Populară?

Scarlat Iriza: Este adevărat, dar deocamdată nu am semnat nici o adeziune. Am avut o discuţie cu dânsul, am stabilit nişte reguli, am acceptat împreună acele reguli şi urmează să vedem ce se va întâmpla în continuare. Nu mai este decât o formalitate de făcut, de semnat o adeziune, dar asta depinde în primul rând de mine. O decizie fermă în acest sens o voi lua pe data de 1 februarie.

Rep.: Cum de v-aţi decis să plecaţi aşa repede din UNPR?

S.I.: UNPR face alianţă cu PSD, iar eu am plecat din PSD din cauza lui Ion Călinoiu. Nici spânzurat nu voi rămâne în UNPR să-i fac campaniei electorală lui Călinoiu la toamnă. Îmi voi da demisia din UNPR şi voi deveni independent. Am plecat din cauza lui Ion Călinoiu, veneticul judeţului Gorj, iar acum să-i fac campanie electorală? Nici mort nu voi face acest lucru. Mişcarea Populară va fi ultima mea opţiune.

Rep.: Pe ce liste vă veţi găsi la alegerile din acest an?

S.I.: Probabil alegerile locale mă vor găsi pe liste pe vreun loc neeligibil la Consiliul Judeţean şi voi munci pentru partidul al cărui membru voi fi de la 1 februarie. Mă voi implica din tot sufletul în campania electorală şi voi fi adversarul cel crunt al lui Ion Călinoiu, însă nu voi renunţa la deputăţie pentru Consiliul Judeţean. Probabil în toamnă voi candida pentru un nou mandat de deputat din partea Mişcării Populare Gorj.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: