Medinţu: Am fost considerat un rebel!

Aurel Medinţu exclude vehement o candidatură la selecţia organizată de CE Oltenia pentru funcţia de director al Diviziei Energie, post pe care l-a ocupat până la sfârşitul anului 2015, când şi-a depus demisia. Medinţu spune că această selecţie este "aranjată" şi crede că a fost descalificat la tentativele trecute ale companiei de a promova un director la această divizie în baza OUG 109/2011. Medinţu a spus că a fost considerat un rebel pentru că a avut o anumită părere despre contractul complexului pentru livrarea de cărbune în Serbia, însă fără să precizeze ce fel de opinie avea.       

Reporter: CE Oltenia a anunţat că va fi organizată o selecţie pentru postul de director al Diviziei Energie. Luaţi în calcul o candidatură?

Aurel Medinţu: Nu iau în calcul. Nu iau în calcul pentru că mi-am dat seama că, cu tot tam-tamul care se face, selecţiile acestea sunt lucruri aranjate.

Rep.: Aveţi informaţii clare sau sunt doar suspiciuni ale dvs.?

A.M.: Dacă am participat în cadrul procesului, vă daţi seama că ştiu exact. De exemplu, în cazul meu, firma de recrutare m-a selectat, pentru că tot procesul a fost urmărit, şi informată conducerea unităţii de stadiul selecţiei şi eu am fost selectat în permanenţă pe locul I, şi după aceea, aşa cum se ştie, în interior respins în prima fază datorită faptului că am avut o anumită poziţie la contractul de cărbune cu sârbii. S-a cam terminat toată treaba, pentru că am fost considerat un rebel.    

Rep.: Ştim că v-aţi dat demisia din funcţie. Când vă expira contractul cu CE Oltenia?

A.M.: Eu aveam contract, aşa scria pe contractul meu de mandat, până la finalizarea selecţiei pe ordonanţa 109.

Rep.: În condiţiile în care fostul manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, ar câştiga procesul cu compania şi ar reveni la conducerea complexului, v-aţi întoarce la CE Oltenia?

A.M.: Nu, nu, nu. Nu mă mai întorc.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: