Deputatul Miruță a pus stative cu codul QR lângă operele lui Brâncuși: Nu-mi trebuie autorizație

Deputatul USR Gorj, Radu Miruţă, a organizat în această dimineaţă o conferinţă de presă în Parcul Central ”Constantin Brâncuși”, unde a invitat jurnaliștii să asiste atunci când amplasează stative cu un cod QR, lângă operele lui Constantin Brâncuşi. Codul duce spre un site de prezentare a operelor. 

 Miruţă a declarat că a amplasat, fără înştiinţarea Primăriei Târgu Jiu, aceste panouri, atât în parcul Central, cât și la Coloana fără Sfârșit.

„Am organizat această conferinţă de presă pentru a prezenta o modalitate foarte facilă, prin care oamenii care vin în parc şi vizitează operele lui Brâncuşi, să poată accesa uşor informaţii suplimentare. Nu este nimeni în parc care să ofere turiştilor informaţii. Putem pune la dispoziţia Primăriei Târgu Jiu asemenea aplicaţie. Primăria poate să ducă povestea asta mai departe. Se scanează acest cod de bare, cu telefonul mobil, şi rulează un filmuleţ care oferă date despre opera respectivă, exact ceea ce lipseşte acum din parc. Nu este neapărat o luptă cu Primăria Târgu Jiu. Noi, ca cetăţeni, încercăm să contribuim la ceva ce vedem ca lipseşte. Aşteptarea era ca aceste lucruri să fie făcute de cei care primesc nişte salarii. Pare că Brâncuşi este o pacoste pentru autorităţile din Târgu Jiu. În momentul de faţă, oraşul Târgu Jiu bălteşte”, a declarat Radu Miruţă.

În ceea ce priveşte necesitatea unei aprobări de la primărie, deputatul adaugă: „Se pune problema dacă trebuie autorizată amplasarea acestui stativ lângă operă. Din informaţiile pe care le am, nefiind o construcţie permanentă, nu trebuie. Dacă primăria identifică o situaţie prin care obligă, noi rugăm să oficializeze această poveste şi să autorizeze dacă trebuie autorizat”.

Galerie foto




Vizualizări: 1,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: