Alegeri cu derogări și prelungiri de termene în PNL Gorj

Liberalii gorjeni au prelungit cu două zile perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile din 26 noiembrie. 


Candidatul Gheorghe Pecingină, deputat PNL, a depus o contestație prin care cere să nu-i fie validată candidatura lui Ion Iordache deoarece nu a înregistrat-o în termen, 15 noiembrie ora 16:00, dar și pentru că nu are vechimea necesară pentru a candida.

O zi mai târziu, în ședința BPJ a fost luată decizia de a prelungi perioada de depunere a candidaturilor.


Prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor este luată și de faptul că sunt persoane care vor să candideze dar și-au plătit cotizația la partid, condiție pentru a putea înregistra dosarul.

Cât privește problema de vechime a candidatului Ion Iordache, aceasta a fost rezolvată printr-o derogare de la statut.  


Problema vechimii a apărut pentru că senatorul a plecat de la PNL la Forța Dreptei și nu mai respectă condiția potrivit căreia poți candida dacă figurezi ca membru de partid la 31 decembrie 2021, ori Iordache nu mai era.


Astfel, Iordache este beneficiarul a două derogări de la conducerea centrală, una la revenirea în partid și încă una la depunerea candidaturii. ”Așa cum a spus și președintele interimar (n.r- Gigel Știrbu, parlamentar de Olt) și discuțiile care au fost la nivelul organizației centrale în momentul în care am fost numiți în BPJ-ul interimar, Biroul Politic Național prin această numire, a dat derogare la toate eventualele probleme, ca să spun așa, legate de statut, dar a luat decizia conducerea centrală ca în ședința de mâine (n.r- miercuri) să mai fac și încă o derogare, ca să nu mai fie niciun fel de discuție”, a explicat acesta la Radio Infinit.


Alegerile pentru șefia organizației sunt programate pe 26 noiembrie.

Vizualizări: 2,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: