Concluzia după întâlnirea cu ministrul Muncii

A avut vreun rezultat întâlnirea dintre sindicatele din minerit și energie și ministrul Muncii? Depinde pe cine întrebi. Unii se laudă că a fost o reușită și că guvernanții ar fi promis că grupul 5 de la Rovinari va fi pus în funcțiune după modernizare. Alții spun că ministrul habar nu avea de problemele salariaților și că le-a cerut răgaz să analizeze problema.

"La întâlnirea cu Ministrul Muncii, secretarul General al CMPP, Secretar de Stat în Ministerul Muncii Parlamentarii de Gorj, Președintele Consiliului Județean Gorj, colegii din celelalte sindicate s-a discutat ordinea de zi cu cele 2 puncte. 1.Aplicarea legi 197/2021 -raspunsul Ministrului Muncii a fost următorul: Având în vedere faptul ca au fost date sentințe diferite de către instantele de judecata singura soluție este pronunțarea de către ICCJ printr-un recurs în interesul legii. S-a promis ca vor fi păstrate și în noua lege a pensiilor condițiile speciale și prevederile care există în actele normative actuale.
2.Discuții pentru modificare PNRR și implicit a legii decarbonizarii.Un rezultat concret este reacordarea licenței pentru grupul 5 de la SE ROVINARI de către ANRE care a fost data azi (n.r. miercuri)", a transmis pe Facebook, sindicalistul Bebe Bîrsanu.

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a prezentat această ultima veste ca o reușită de proporții: "Grupul5 al C.E. Oltenia -sucursala Rovinari, modernizat cu sume uriașe, rămas fără licență de funcționare, care risca să fie retras din exploatare, poate acum să-și continue activitatea de producere a energiei! Datorită unei munci de echipă, cu eforturi susținute, ANRE a emis licența de funcționare pentru Grupul 5".

Sindicalistul Manu Tomescu, de la Rovinari, a transmis tot pe Facebook că nu vor înceta protestele din Piața Prefecturii. Ministrul Budăi n-a știut ce să le spună când a fost pusă în discuție Legea Pensiilor așa că le-a cerut un răgaz. Până se lămurește ministrul cu ce au cerut minerii și energeticienii din Gorj, Manu Tomescu anunță că protestele din Târgu Jiu nu vor fi oprite.

Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: