Deputatul Mocioi anunță azi dacă pleacă din PP-DD

Deputatul Niculina Mocioi va anunța, astăzi, dacă va părăsi sau nu PP-DD, după ce a fost demisă din fruntea organizației din Gorj, prin e-mail, la cererea PSD. Conducerea PP-DD Gorj a fost dizolvată la câteva ore după ce Mocioi, la înțelegere cu PDL și PNL, a schimbat majoritatea în Consiliul Județean Gorj, numindu-l pe consilierul Marian Pungan în funcția de vicepreședinte în locul lui Ciprian Florescu. Niculina Mocioi a sugerat, printr-un comunicat de presă, că azi își va anunța demisia din partid.

Diana Voiculescu, prim-vicepreşedinte PP-DD, o înlocuieşte din funcţie pe Niculina Mocioi la șefia organizației de la Gorj. Măsura a fost luată vineri, la câteva ore după ce PP-DD a obţinut în Gorj funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, printr-o înțelegere cu alianţa de dreapta PDL-PNL.

Demisie după demitere

Deputatul Mocioi şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu măsura luată deoarece organizația de la Gorj are cel mai bun rezultat din țară. La alegerile  locale din 2012, Gorjul a obținut 116 consilieri locali și județeni, primari și viceprimari. La parlamentare a obținut un scor de 33% și trei parlamentari. La alegerile pentru Parlamentul European, PP-DD a obținut 8%, dublu și ceva față de media partidului. „Dezamăgirea este legată de proiectul politic care a însemnat PP-DD, proiect în care la un moment dat au crezut peste un milion de români. Pot să înţeleg măsura înlocuirii mele de la conducerea partidului, dar nu şi dizolvarea întregului Birou permanent, care să nu uităm că a avut cel mai bun rezultat din ţară la alegerile europarlamentare, cel mai bun însemnând dublu şi ceva decât media pe ţară”, a declarat Niculina Mocoi. Aceasta a precizat că va anunţa azi dacă rămâne sau nu în partid. „Mă simt deja exclusă, fără ca aceasta să fie alegerea mea. Am fost îndepărtată de la conducerea partidului prin e-mail, fără să fiu convocată la o discuţie unde să mi se ceară explicaţii sau să mi se spună motive. O decizie fermă voi anunţa luni, după ce voi discuta cu conducerea partidului şi liderul de grup, în măsura în care mai este ceva de discutat. Chiar dacă voi pleca, nu intenţionez să mă înscriu foarte repede într-un alt partid, deoarece nu cred că poţi să fii dimineaţa la PP-DD şi seara la o altă formaţiune politică”.

Liderii de la centru se fac că nu ştiau de înţelegere

Într-o intervenție la Digi 24, președintele Simona Man declara că motivul demiterii este că nu a anunțat conducerea de discuțiile cu PDL-PNL. Mocioi îi reamintește că, nu numai că a anunțat conducerea, dar a beneficiat de susținerea publică a lui Dan Diaconescu.

Președintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, crede că măsura luată de PP-DD este jenantă. “Jenant. În primul rând pentru un partid care aruncă, practic, unul dintre cei mai fideli oameni, care le aduce mai mult decât dublul național, și nu pentru că președintele în cauză ar fi avut acte de indisciplină, ci din contră. Pentru că încearcă să-și țină organizația și să obțină un scor mai mare. Jenant și pentru că atunci când oameni din PSD reușesc să dea afară oamenii cei mai buni nu te mai numești partid sau ești remorca partidului baronilor”, crede liderul PDL Gorj. Președintele liberalilor, Dian Popescu, nu înțelege decizia conducerii PP-DD. “Nu pot să mă amestec în interiorul partidului, dar e o întrebare pe care și-o pun mulți oameni. Ce poate să promită PSD, PP-DD, astfel încât să demită cea mai bună organizație din țară”, se întreabă liderul PNL Gorj, Dian Popescu.

La polul opus, vicepreședintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, crede că decizia este una bună: “Poate reprezenta, dacă vreți, o deschidere a consilierilor, a membrilor de partid, a conducerii organizației județene, spre proiecte pozitive, pe care noi încercăm să le promovăm”.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: