Deputatul liberal Ion Cupă trece în barca lui Tăriceanu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunțat ieri oficial înființarea unui Grup de Inițiativă Liberală, vreo 40 de parlamentari din PNL fiindu-i alături în această mișcare ce vrea să devină un nou partid politic în România. Parlamentarul gorjean Ion Cupă a fost prezent la ședința de înființare a Grupului respectiv, în același timp fostul deputat Dan Morega ieșind și el la rampă cu un anunț prin care făcea cunoscut că nu se mai implică în organizarea la Gorj a partidului lui Tăriceanu, mirosind interese oculte în spatele inițiativei menite să îi mențină pe liberali departe de PDL.

Ion Cupă este unul din cei 40 de parlamentari liberali care au declarat că îl urmează, deocamdată, pe Tăriceanu în demersul său. Printre cei 40 se numără însă și parlamentarii de Mehedinți Viorel Palașcă și Mihai Stănișoară, cu care deputatul de Gorj este în relații foarte bune. Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale, așa cum e denumirea exactă a mișcării respective, l-a atras pe Cupă mai mult decât perspectiva venirii lui Klaus Iohannis în fruntea PNL, deputatul de Gorj spunând că nu era interesat de perspectiva unei fuziuni a PNL cu PDL, el fiind membru al PDL până anul trecut.

„Nu aveam cum să mă întorc acolo de unde am plecat. Contează că în noua grupare sunt mai mulți parlamentari cu care am o relație foarte bună. Demersul de acum e un drum nou, altceva decât a fost până în prezent. Deocamdată suntem un grup de inițiativă, mai departe vom vedea care va fi evoluția pentru că așteptăm și Congresul PNL de la sfârșitul lunii. Sunt mai mulți colegi în partid care stau până atunci pentru a face o opoziție în cadrul partidului, nu în afară, și care nu sunt mulțumiți de cum au evoluat lucrurile. Venirea lui Klaus Iohannis nu e o soluție pe termen lung, mai ales la cum s-au petrecut lucrurile în ultima vreme. Mă face să cred că e un joc pe care mai mulți parlamentari nu îl înțeleg. Ne-am trezit cu dumnealui președinte interimar, după care va fi ales președinte la Congres, iar apoi va pleca de la partid, dacă intră în lupta pentru Cotroceni. Dacă va câștiga bătălia pentru Președinție e obligat să plece, iar dacă pierde va fi nevoit să se retragă. E un haos centralizat, cu care nu suntem de acord și de aceea am format acest grup de inițiativă liberală”, spune Cupă.

REACŢIE

„Este decizia lui, opţiunea lui pe care nu o comentez. L-a deranjat fuziunea cu PDL. Am colaborat bine cu el, sper să se întoarcă”, a spus preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, despre alegerea lui Cupă.

RETRAGERE

Iniţial un susţinător al lui Tăriceanu, Morega refuză să facă parte din noul grup. „Spunea Călin Popescu Tăriceanu că acest grup se adresează celor care împărtășesc doctrina liberală și în interiorul PNL, dar și din afară. Sigur că el se situează în afara PNL, după unii, iar după alții e membru, după ce a fost primit la Satu Mare. Lucrurile sunt de un scandal monstruos, în care eu nu am ce să caut. Mi se pare și că el este manipulat de un grup de interese chiar din Parlament, cu probleme penale, ca Daniel Chițoiu și Cristian David. Ei au format un grup care să susțină PSD în continuare și dacă se pune problema anchetării lor de către DNA vor sta sub umbrela PSD-ului”.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: