Deputatul Weber s-a retras din comisia de anchetă a alegerilor

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, a solicitat retragerea din comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009. Membrii comisiei au început de luni, 22 mai, audierile, primul chemat fiind jurnalistul Dan Andronic. Social-democratul gorjean a explicat de ce a cerut ieșirea din această comisie. „M-am retras, am solicitat retragerea pentru că este prea suprapus programul. N-am participat la audieri, nu știu ce s-a întâmplat”, a declarat deputatul Mihai Weber, singurul parlamentar de Gorj care făcea parte din această comisie care va trebui să lămurească misterul alegerilor prezidenţiale din 2009, câştigate seara de Mircea Geoană şi a doua zi de Traian Băsescu.

Dan Andronic este cel care a declanşat întregul scandal în spaţiul public, după ce a dezvăluit că, în urmă cu opt ani, în noaptea celui de-al doilea tur de scrutin, acasă la Gabriel Oprea s-au întâlnit şeful şi adjunctul SRI, dar şi procurorul general de la acea vreme.

Marți va fi audiat fostul senator Mircea Geoană, fost candidat la prezidențialele din 2009, iar miercuri a fost invitat la audieri fostul ministru de Interne Vasile Blaga.

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: