Derby-ul orgoliilor locale la Târgu Jiu

Partida din etapa a 12-a a Ligii 2 dintre ACS Viitorul Târgu Jiu  şi Pandurii, găsește cele două echipe locale despărțite de 12 puncte. Tradus prin prisma atuurilor celor două formaţii, derby-ul este între o echipă cu bani, ACS Viitorul, care a anunţat recent că a plătit la zi jucătorii, şi o echipă cu fani, Pandurii, care, cel puţin în mediul online, a trecut recent de 31.000 de suporteri.

Jucătorii antrenați de Flavius Stoican se află pe locul 10, cu 16 puncte, iar echipa pregătită de Călin Cojocaru ocupă ultimul loc, 21, cu o victorie, un egal și opt eșecuri.

Înaintea partidei, ambii antrenori au admis că ACS Viitorul este favorită la victorie și au lăsat să se înțeleagă că jocul de sâmbătă nu este un derby în adevăratul sens al cuvântului, mai degrabă un derby local. ”Chiar dacă noi plecăm cu prima șansă, ținând cont de clasament, este un meci deschis oricărui rezultat. Din punct de vedere sportiv, echipele sunt apropiate. Este important să tratăm jocul foarte-foarte serios. Noi vrem să avem continuitate în rezultate”, a declarat, la Radio Accent, antrenorul Viitorului, Flavius Stoican.

De partea cealaltă, Pandurii a smuls un punct în partida restantă de miercuri, de la Miercurea Ciuc, iar antrenorul Călin Cojocaru este convins că elevii săi au prins mai multă încredere după remiza cu FK Csikszereda:  ”Suntem și noi acum mai bine psihic, după egalul cu Csiksereda.  Chiar am fi putut să câștigăm la Miercurea Ciuc, pe finalul jocului. Sâmbătă, întâlnim o echipă ca oricare alta. Dacă ne uităm la clasament, e clar că ei pleacă favoriți. Au o echipă omogenă, în timp ce noi avem un lot nou. Dar noi la fiecare meci plecăm cu șansa a doua. Regret că nu se joacă cu spectatori, fiindcă noi, spre deosebire de adversari, avem suporteri”.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în februarie, dată la care Viitorul s-a impus cu 4-0, în calitate de gazdă. Tot clubul susținut de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină este organizatorul jocului programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal.

Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: