S-au înmulțit controalele! Amenzi pentru cei care nu poartă masca

Peste 200 de persoane au fost amendate de poliție, în ultimele 24 de ore, pentru că nu au respectat măsurile anti-Covid.

Oamenii legii au verificat peste 1.700 de persoane, 193 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, precum și 245 de autovehicule, mijloace de transport în comun sau mijloace de transport de agrement.

În total s-au desfășurat 17 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, la care au participat aproape 250 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății.

„Facem precizarea că începând cu data de 5 noiembrie,  în municipiul Târgu Jiu și localitățile Turcinești, Bustuchin și Scoarța s-a instituit obligaţia purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise,  astfel că, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine au verificat și aceste aspecte. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 215  sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020”, a informat IPJ Gorj.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Poliția reamintește faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar „în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor lua măsurile legale”.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: