Descinderi DIICOT la un liceu din Târgu Jiu

Percheziţii de amploare au avut loc la Liceul Auto “Traian Vuia” din Târgu Jiu. Procurorii DIICOT au descins miercuri după-amiază la căminul liceului pentru a da de urma unui fost asistat social, recent întors din Norvegia, suspect de furt. La percheziţii ar fi participat şi organe de cercetare norvegiene, spun surse din cadrul liceului.

Florin Dumitru Lipan a fost cel vizat de oamenii legii, un fost asistat social, recent întors de la muncă din Norvegia, unde ar fi lucrat ca şofer. La cămin este găzduit fratele său, acesta fiind şi motivul pentru care percheziţiile s-au făcut în spaţiul de cazare al căminului. Camera fratelui său a fost răscolită de oamenii legii care căutau bunuri furate din străinătate. “După ce s-a întors, nu a mai venit să locuiască aici, însă aici locuieşte fratele lui. De la DIICOT au fost cei care au controlat camera. Am înţeles că este vorba de nişte furturi din afară, din Norvegia. Fratele nu a fost plecat în străinătate. Din câte am înţeles nu s-a găsit nimic, iar cei doi nu se aflau în cameră în momentul percheziţiei”, a declarat Alina Dănăricu, directorul unităţii de învăţământ.

Pentru că niciunul nu se afla în camera de cămin de la etajul al treilea, oamenii legii au spart uşa pentru a intra. La percheziţii a fost chemat şi un traducător, la anchetă participând şi organe de cercetare din Norvegia.

Căminul aparţine de Liceul Auto “Traian Vuia”, fiind preluat de la fostul liceu Nr. 3. Aici sunt găzduiţi şi copii proveniţi de la orfelinate, din şcolile speciale. În prezent locuiesc în cămin 120 de asistaţi sociali care sunt monitorizate de primărie şi poliţia locală.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: