Descinderi la primărie şi biserică! Primarul şi vicele, cu duba la audieri

Acuzații grave sunt aduse primarului și viceprimarului de la Bâlteni, dar și mai multor persoane care ar fi implicate în lucrările de modernizare a unei biserici din satul Peșteana. Polițiștii au descins ieri dimineață atât la lăcaşul de cult, la sediul Primăriei, cât şi la locuințele celor doi edili. Percheziţii au fost şi la o fermă pe care primarul Gheorghe Păsărin o are în amenajare pe raza localității pe care o conduce. După câteva ore de audieri la sediul Poliţiei, Gheorghe Pasarin si Dumitru Oprea au plecat acasă fără să fie luată vreo măsură împotriva lor.

Primarul Gheorghe Păsărin și viceprimarul Dumitru Oprea s-au trezit ieri dimineață cu polițiștii în birourile lor, ambilor fiindu-le cerute diferite documente, menite să clarifice unele afaceri pe care le-au derulat mai ales înainte de a fi în fruntea localității, dar și după. Opt locații din Bâlteni au fost alese de anchetatori pentru descinderile de ieri dimineață, ancheta respectivă fiind coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, din sediul Primăriei Bâlteni ieșind la un moment dat procurorii Gheorghe Covei și Emil Moța, cel din urmă fiind detașat în Bănie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Nu doar Primăria a fost ieri locul unde au mers polițiștii, ci și biserica din Peșteana, la care încă se lucrează, modernizarea acesteia începând din 2011. Firma actualului primar, Solaris SRL, a obținut atunci lucrările de modernizare, primar fiind în acea perioadă Vasile Vlăduleanu, cel care a și fost învins în alegeri de către Gheorghe Păsărin. Lucrările de modernizare nu au fost gata nici până în prezent, preotul care slujește aici, Ovidiu Pârvu, declarându-se însă mulțumit de cum stau lucrurile, ținând cont că o perioadă el a fost nevoit să țină slujbele în curtea bisericii, sub un umbrar. Ieri acesta a spus că nu știe problemele care s-au ivit pe parcursul derulării lucrărilor de modernizare, el menționând că le-a explicat anchetatorilor că nu are cunoștințe de contabilitate și că nu știe cum s-au cheltuit banii alocați de la Primărie pentru modernizarea bisericii.

         

Evaziune și spălare de bani

Primarul Gheorghe Păsărin susține că nu a comis nicio ilegalitate nici de când este în fruntea comunei Bâlteni și nici înainte, când era om de afaceri. El spune că lucrările de modernizare a bisericii au început pe vremea fostului primar al comunei și, ca urmare, nu poate fi acuzat de vreo neregulă. Poliţiştii vorbesc însă de o evaziune de 2,8 milioane de lei. „Nu e nicio problemă, mai ales că a fost un contract semnat înainte de a fi eu primar, iar în momentul în care am primit mandatul de la Primărie lucrările erau executate în proporție de 80%. Au fost lucrări în valoare de 400.000 de lei. Cealaltă firmă care a continuat lucrările este firma nepotului soției mele, iar lucrările pe care le-a avut au fost de vreo 40.000 de lei”, a explicat primarul Păsărin. Șeful administrației din Bâlteni a făcut declarații cu privire și la descinderile pe care polițiștii le-au făcut la ferma pe care încearcă să o construiască pentru fiica sa la marginea comunei, pe drumul spre Țicleni. Păsărin a menționat că afacerea respectivă nu a mers așa cum și-ar fi dorit și, ca urmare, ferma nu a mai fost pusă pe picioare, anchetatorii încercând să afle dacă investițiile făcute acolo au ca sursă de finanțare bani proveniți din afacerile derulate pe raza comunei Bâlteni, prejudiciul estimat în acest dosar apropiindu-se de valoarea de 3 milioane de lei.

Edilul și viceprimarul au fost urcați ieri după-amiază în dubă și aduși la sediul IPJ Gorj, dar după câteva ore au plecat la Bâlteni unde au început zilele oraşului. De remarcat este că în alte situaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani, oamenii legii au dispus reţinerea pentru 24 de ore sau chiar arest preventiv.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: