Descinderi la vila lui Coco Păun din Valea Jiului

Mascaţii au luat cu asalt marţi seara o clădire care îi aparţine lui Constantin (Coco) Păun, fost lider al lumii interlope din Târgu Jiu, care, încet dar sigur, şi-a mutat afacerile şi interesele în Valea Jiului.

Vila, situată la periferia Petroşaniului, „între Jieţe”, cum îi spun localnicii, este îngrijită de o angajată a lui Păun, percheziţia de marţi seara făcându-se în absenţa acestuia. Oamenii legii au venit de la Târgu Jiu dotaţi cu …detectoare de metale şi au stat la vila din Vale ore bune, până după miezul nopţii. Ce au căutat acolo şi ce au făcut nu se ştie pentru că IPJ Gorj nu a comunicat nimic pe această temă. Mascaţii au putut însă fi văzuţi folosind detectorul de metale atât în interiorul clădirii, cât şi în curte, iarba fiind periată de parcă cineva şi-ar fi pierdut verigheta sau şi-ar fi îngropat acolo vreo armă…

Coco Păun se afla la Târgu Jiu în momentul în care mascaţii. Acesta nu a ajuns în Valea Jiului, iar ieri a mers la Poliţie pentru a afla ce se întâmplă, dar şi pentru a da o declaraţie. „Tot ce ştiu este că m-a reclamat unul care este închis. Nu ştiu exact ce a spus, dar e cert că poliţiştii şi-au făcut datoria şi au verificat ce îi interesa pe ei. Nu am nicio problemă pentru că este ca şi cum eu aş reclama pe altcineva că ieri a furat un portofel de la nu ştiu cine, iar lucrul acesta trebuie verificat. Iniţial m-am gândit că poate mi se înscenează ceva, că te poţi aştepta la orice, dar am înţeles de la angajata mea că nu a fost nimic în neregulă”, spune Păun.

Afaceri şi percheziţii

Descinderile mascaţilor au loc într-un moment în care Coco Păun tocmai se pregăteşte să se lanseze puternic în afaceri în zona Văii Jiului. El a achiziţionat recent spaţiile de la fosta mină Aninoasa, pe care are de plătit circa 170.000 de lei, bani care sunt mană cerească pentru autorităţile locale. Mina a fost închisă şi abandonată de ani de zile, fiind raiul hoţilor de fier vechi. Spaţiile de aici ar urma să fie transformate în birouri pentru firma sa, Păun spunând că are de gând să amenajeze aici inclusiv dormitoare pentru cei 50-60 de angajaţi pe care îi va pune la muncă în lunile următoare. „Este vorba de a face acolo o fabrică de sere, ca să mă exprim aşa. Deci nu voi face cultură agricolă, ci voi produce module cu care persoanele interesate să îşi poată amenaja acasă propria seră sau solar. Voi căuta să am distribuţie inclusiv pe piaţa externă, nu doar în România, mai ales că sunt asociat cu un om de afaceri din Coreea. Este o investiţie care va genera câteva zeci de locuri de muncă”, apreciază Păun. Acesta spune că investiţia respectivă nu este singura, el urmând să deschidă şi o crescătorie de păstrăvi şi sturion, care va fi amenajată tot în Valea Jiului.

DESCINDERI

Descinderile de marţi seara din au legătură cu arestarea, în urmă cu o lună, a unor indivizi care comiseseră un jaf armat la Plopşoru. Indivizii se ascundeau într-un apartament din Valea Jiului, care i-ar aparţine unui cunoscut al lui Păun. Poliţiştii au ridicat atunci două pistoale şi zeci de cartuşe, dar surse din rândul anchetatorilor spun că indivizii extrem de periculoşi erau în posesia mai multor arme, care urmau să fie folosite în executarea unui poliţist gorjean.

Galerie foto



Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: