Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Descoperire: Băi de lux, vechi de două milenii

O echipă de arheologi chinezi a descoperit recent, în oraşul Xi'an din nord-vestul ţării, trei băi de lux construite în urmă cu 2.000 de ani.

Trei situri vechi, datând din timpul unor dinastii diferite, au fost descoperite de o echipă în cadrul unui sit arheologic aflat în vechiul oraş Liyang, conform informaţiilor oferite de Liu Rui, om de ştiinţă în cadrul echipei de cercetători.

Oraşul Liyang, fostă capitală a dinastiilor Qin şi Han, se află în prezent în districtul Yanliang din Xi'an, capitala provinciei Shaanxi. Din unul dintre cele trei situri descoperite au fost excavate trei băi şi un şemineu. Băile descoperite au fost realizate din cărămizi şi plăci de gresie şi erau dotate cu găuri de scurgere.

„Forma, structura şi dimensiunea băilor era foarte similară cu cea a băilor din palatul imperial Xianyang, capitală în timpul dinastiei Qin”, a explicat Liu. „Acestea ar putea fi cele mai vechi băi descoperite în China”, a adăugat omul de ştiinţă.

Lucrările de excavaţie au început în anul 2013.

Vizualizări: 2,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: