Deşeuri feroase şi neferoase, fără acte

Poliţiştii Biroului de Transporturi Feroviare Gorj au efectuat un control la o societate comercială din Tg.Jiu, cu punct de lucru în  Tg. Cărbuneşti, ce are ca obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase. În această împrejurare poliţiştii au identificat peste 200 kg de deşeuri neferoase, respectiv 112 kg cupru, 62 kg alamă şi 72 kg aluminiu, cantitate pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe administratorul societăţii comerciale, P.T., de 28 ani, din Tg-Jiu, cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ illicit. De asemenea, a fost luată măsura complementară a indisponibilizării în vederea confiscării a întregii cantităţi de deşeuri neferoase identificate, estimată în valoare de peste 2.500 lei.  

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri în care erau evidenţiate operaţiuni comerciale de cumpărare a deşeurilor neferoase pentru care se eliberau sume de bani, operaţiuni ce nu se regăseau în documentele de evidenţă contabilă primară. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: