Deși a fost condamnat, Condescu se simte de parcă ar fi câștigat procesul

Marin Condescu a făcut apel la decizia Tribunalului Olt prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fals și înșelăciune. Indiferent de sentința finală, Condescu este de părere că, din punct de vedere moral, el a câștigat procesul pentru că a dovedit că nu a săvârșit vreo faptă penală, nefiind stabilit, în final, niciun prejudiciu.

Marin Condescu a fost trimis în judecată în 2014 pentru mai multe infracțiuni de care era acuzat că le-ar fi săvârșit în perioada cât a fost la conducerea Clubului Pandurii Târgu Jiu. Deși procurorii anticorupție vorbeau despre un prejudiciu de cinci milioane de lei, magistrații l-au achitat pe Condescu pentru două acuzații pentru că plângerile au fost retrase. „Eu, moral, am câștigat acest proces atâta timp cât pentru furturile de care am fost acuzat pe toate televiziunile, pentru delapidarea și spălarea de bani de care am fost acuzat am fost achitat. În cadrul acelui contract de cesiune de creanțe, eu nu am semnat decât în locul Pandurilor. Cei care au inițiat contractul de cesiune de creanțe au fost reprezentanții Complexului Energetic Oltenia. Banii pe care trebuia să ni-i dea nouă, au convenit cu cei de la Edenred, să-i compenseze. Compania ne-a dat nouă ce avea să le dea lor, iar, când s-a aprobat bugetul, ce trebuia să ne dea nouă, le-a dat lor. Toți banii au circulat numai prin bancă. Nu e niciun fals. Cei de la Edenred au spus, în instanță, că nu m-au văzut decât la televizor. Nu a fost niciun prejudiciu în acest caz”, a declarat Marin Condescu.

Oricare va fi sentința finală, Condescu susține că îi va fi pe plac. Chiar și cea dată, săptămâna trecută, prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare împreună cu Viorel Temelescu, fostul vicepreședinte al grupării de fotbal. „Pe mine, nu mă mai deranjează nimic acum. Sunt niște lucruri pe care justiția trebuie să le lămurească acum. Nu poți să spui că a fost ceva penal cât nu există un prejudiciu și nimeni nu a fost afectat. Mai mult, înainte de începerea cercetărilor, cei de la Edenred și-au recunoscut contractele de cesiune de creanțe și au spus că banii au fost achitați în totalitate și nu au niciun fel de pretenție. Nici nu s-au constituit parte civilă în proces”, a mai explicat Condescu.

Vizualizări: 1,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: