Un afacerist din Motru şi-a dat firma în judecată

Omul de afaceri motrean Aurel Slapciu a iniţiat un proces împotriva firmei sale. În fapt, Slapciu încearcă să obțină pe calea instanței o sumă importantă de bani, cu care a contribuit la înființarea fabricii de pâine de la Însurăței. „Nu am putut să-mi iau banii timp de 7 ani”, a spus afaceristul, explicând astfel de ce a recurs la judecată.

Aurel Slapciu este unul dintre cei doi acționari de la societatea Profipan din Motru. Celălalt acționar este chiar cumnatul său. Slapciu spune că este și angajat al societății, având calitatea de jurist. În data de 25 mai a depus o acțiune la Tribunalul Gorj împotriva societății la care este acționar și salariat, iar obiectul acțiunii este „ordonanță de plată - OUG 119/2007/art.1014 CPC ș.u.”. Aurel Slapciu spune că vrea să obțină, cu ajutorul magistraților, câteva zeci de mii de euro, bani cu care a contribuit la înființarea firmei sale. „SC Profipan, la început, când s-a făcut acest proiect pe fonduri europene, eu am venit cu un aport în firmă, aport pe care nu l-am luat niciodată, de 7 ani. Ca să poți să-și iei aportul din firmă, trebuie să faci demersuri, să respecți legea. Aceasta este procedura care trebuie făcută ca la carte. Este o societate făcută start-up. Atunci am venit cu niște bani, niște garanții, că altfel banca nu îți dă bani. Am pus garanțiile pe care le-am avut și a trebuit să vin cu partea de cofinanțare”, a declarat afaceristul motrean. 

Slapciu spune de ce nu poate recupera banii direct de la firmă. „Firma nu are bani ca să mi dea. Nu am putut să-mi iau banii. Fiind un litigiu între mine și altcineva, am demonstrat că trebuie să iau acești bani și trebuie să-i recuperez. Dacă îmi iau suma respectivă din firmă, înseamnă că firma nu-și mai desfășoară activitatea. Este vorba de 10-15 mii de euro. Ce ar însemna să o băgăm în insolvență? Sau în dizolvare? Niciodată, nicio firmă la care am fost asociat n-a avut probleme de nicio natură”, a mai spus Slapciu. Afaceristul a explicat că acel proiect pe fonduri europene s-a încheiat și că firma este pe profit. Fabrica de panificație de la Însurăței are în momentul de față aproape 50 de salariați.   

Vizualizări: 5,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: