Ultimul martor audiat în procesul lui Ciobotărică

Câteva săptămâni îl mai despart pe fostul director general Laurențiu Ciobotărică de aflarea unui verdict în dosarul în care el și alți doi șefi din Complexul Energetic Oltenia sunt judecați pentru abuz în serviciu. Ultimul martor din acest dosar a fost audiat în cursul zilei de marți la Tribunalul Gorj, asta după ce lipsise la termenele anterioare.

Dan Gheorghe a fost membru în Consiliul de Supraveghere al CEO, fiind singurul dintre membrii acestui for de conducere care nu fusese audiat până acum. Avocații au fost cei care au cerut audierea sa, declarația dată de aceasta fiind oarecum diferită de opiniile exprimate deja de ceilalți foști colegi ai săi din Consiliul de Supraveghere.

Dan Gheorghe a trebuit să povestească ce își aduce aminte despre împrejurările în care în decembrie 2015 Directoratul CEO a votat pentru oferirea unor plăți compensatorii de circa 130.000 de lei către Aurel Medințu, fost șef al Diviziei energetice. Din declarațiile sale a reieșit că în Consiliul de Supraveghere a fost doar o discuție despre votul luat de Directorat cu privire la banii dați lui Medințu. Martorul a menționat că a aflat despre suma dată fostului director din presă, în ședința CS-ului nefiind luată vreo decizie pentru că nu exista un punct de vedere juridic de la care să pornească luarea unei hotărâri. În ședința respectivă s-a votat doar pentru încetarea contractului de mandat al lui Medințu, alți membri din CS, audiați la alte termene, declarând și ei că nu își mai amintesc dacă au fost discuții despre banii pe care i-a primit fostul director. Dan Gheorghe a menționat însă că încetarea contractului de mandat a lui Medințu ar fi dus, în opinia sa, automat la reactivarea contractului individual de muncă. Astfel, plățile compensatorii puteau fi acordate, lasă martorul să se înțeleagă, lucru pe care îl susține și Ciobotărică.

Odată cu audierea ultimului martor dosarul a ajuns în faza pledoariilor finale, programate pentru sfârșitul acestei luni. Atunci, avocații celor trei inculpați, dar și procurorul de caz vor putea să își exprime punctele de vedere, după care judecătorul Gheorghe Constantinescu va putea să dea un verdict. Sentința sa poate fi aflată, cel mai devreme la mijlocul lunii iulie, moment în care magistrații se pregătesc să intre în vacanța de vară. În acest dosar Ciobotărică este judecat împreună cu Daniel Antonie și Dorina Jianu pentru banii pe care i-a primit Medințu de la CEO.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: