Destinație nouă pentru o fostă brutărie

Autoritățile din comuna gorjeană Roșia de Amaradia au reușit să obțină fonduri europene să transforme o ruină într-un centru modern unde să fie tratați bătrânii din localitate. O fostă brutărie va deveni centru social pentru cei care au nevoie de asistență medicală. În plus, în același spațiu, vârstnicii pot să ia parte și la alte activități.

Primăria Roșia de Amaradia a reușit să cumpere spațiul cu o sumă modică. Transformă fosta brutărie ajunsă în paragină într-un centru social modern. “Aveam o clădire veche, o fostă brutărie pe care au construit-o cetățenii din localitate, dar din cauza modului de conducere de la vremea respectivă a fost scoasă la licitație, după ce cei care o administrau au intrat în insolvență. A fost câștigată de o firmă la un preț de nimic și noi, primăria, am reușit să cumpărăm spațiul tot la un preț de nimic. Am dat 4.000 de lei pe întreaga clădire”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Viitorul centru ar trebui să fie gata la anul. Aici, bătrânii din comună vor putea beneficia, în principal, de asistență medicală. „Are 120 de metri pătrați. Am luat clădirea și o transformăm în centru de zi pentru vârstnici. Le vom asigura asistență juridică, medicală și nu numai. La finalizarea proiectului, am asistente medicale comunitare și vom avea activități acolo să ajutăm oamenii împreună cu doctorul, să le facem consulturi, analize medicale. Vom avea aparatură telemedicală. E un proiect frumos și care presupune dotarea cu aparatură”, a mai spus Cotojman, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: