Un milion de euro pentru liceu: “Va fi o luptă pentru existență”

Primăria Roșia de Amaradia extinde și modernizează liceul din comună de teamă să nu fie închis. Edilul a atras peste un milion de euro, bani care vor fi folosiți pentru construirea unui nou corp de clădire. Liviu Cotojman se mândrește că liceul va deveni cel mai modern din întreaga zonă odată ce va fi modernizat.

Primarul din Roșia de Amaradia a explicat că a fost deja găsit un constructor care să se ocupe de acest proiect. Lucrările vor demara în primăvara anului viitor.

Odată finalizate, liceul va deveni cel mai mare și bine dotat din zonă. „Am reușit să finalizăm licitația pentru reabilitarea liceului de la Roșia de Amaradia. Avem un liceu care funcționează, dar se va extinde cu încă un corp. Va fi cel mai mare, cel mai bine dotat din județul Gorj chiar dacă numărul elevilor e în scădere. O să vină o perioadă când o să spună Ministerul Educației: Sunt două – trei licee pe zona asta. Rămâne unul sau două”, a declarat, la Radio Târgu Jiu, primarul Liviu Cotojman.

Bani au mai fost investiți în toate școlile din comună. Toate unitățile de învățământ au toalete moderne, iar copiii nu mai sunt nevoiți să folosească spațiile insalubre din fundul curții. „Avem bază. Al nostru va fi mai mare și mai dotat decât cel din Bustuchin. Va fi o luptă pentru existență și acest lucru ne va da posibilitatea să rezistăm ca liceu la Roșia de Amaradia. Toate școlile de pe raza comunei au toalete moderne cu apă, gresie, tot ce trebuie. Copiii nu mai sunt nevoiți să iasă în fundul curții. Le-am creat condiții normale”, a mai adăugat edilul.

Vizualizări: 1,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: