Detoxifierea digitală, necesară în caz de dependenţă

Calculatorul de la birou, laptopul de acasă, tableta sau telefonul şi poate şi alte dispozitive electronice moderne creează  dependenţă. Poate aţi văzut copiii cărora le luaţi din mână telefonul sau tableta şi încep brusc să plângă ori au reacţii necontrolate. Chiar si adulţii se comportă uneori la fel, numai că nu îşi dau seama.

Detoxifierea digitală presupune nu o renunţare definitivă la tehnologiile moderne, ci folosirea lor cu moderaţie. Pentru a limita dependenţa de tehnologiile moderne există câţiva paşi simplu de urmat.

Limitează timpul alocat tehnologiei - Mai puțin timp cu telefonul sau tableta în mână înseamnă mai mult timp pentru tine, timp în care te poți concentra pe ceea ce se întâmplă în viața reală. Nu fi prea drastic cu tine și încearcă să reduci treptat digitalul din viața ta.

Renunță la gadget-uri pe rând - Dacă pe lista ta se află mai mult de un dispozitiv electronic, e bine să începi detoxifierea cu fiecare, pe rând. Întâi te concentrezi să limitezi timpul pe care îl petreci în fața calculatorului și nu începi detoxifierea cu un alt gadget până nu reușești să îți atingi target-ul cu primul.

Elimină gadget-urile din dormitor - Încearcă să lași telefonul, tableta și laptopul în altă cameră față de cea în care dormi. Acest lucru te va împiedica să le folosești fix înainte de culcare sau imediat ce te trezești. Dependența de tehnologie și insomniile merg mână în mână.

Găsește un partener de detox - Zicala „Unde-s doi, puterea crește“ este valabilă și în cazul detoxifierii digitale. Dacă ai un partener, vă puteți compara progresul și încuraja reciproc, ba chiar vă puteți convinge împreună că este mult mai plăcut și mai uman să stați de vorbă față în față decât prin mesaje.

Lasă-ți gadget-urile acasă - Ieși la plimbare fără dispozitive electronice și vei putea să auzi din nou păsările cântând. Ele au fost acolo tot timpul, numai că tu erai cu nasul în telefon sau aveai căștile pe urechi.

Spune tuturor despre detoxifierea ta - Împărtășind cu alții decizia ta este posibil să mai motivezi câteva persoane să țineți „cura“ împreună și te poate impulsiona și pe tine să nu renunți așa ușor.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: