DGASPC Gorj are bani pentru doar două luni

Îngrijorare la nivelul Direcției pentru Protecția Copilului Gorj! Reprezentanții Consiliului Județean susțin că instituția nu a primit bani decât pentru funcționarea timp de două luni. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județea Gorj, arată cu degetul spre actualul Guvern care nu ar fi alocat bani suficienți pentru DGASPC Gorj.

Cosmin Popescu a explicat că, anul trecut, instituția a primit bani pentru funcționare pentru întregul an. Acum mare le-a fost uimirea reprezentanților de la Protecția Copilului Gorj să afle că banii sunt suficienți pentru doar două luni. „Cel mai mare consumator din buget este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Este o instituție vitală pentru tot ce înseamnă beneficiari și angajați. Am avut asigurată cheltuială de 100%. Deci tot bugetul de funcționare a fost asigurat de fostul Guvern. Din ianuarie până în decembrie. De data aceasta, uitându-mă pe cifre, actualul Guvern am impresia că ne-a asigurat pentru funcționare doar două luni”, a explicat Cosmin Popescu.

El a adăugat faptul că instituția pe care o conduce a înregistrat excedent la finalul anului 2019, dar acest lucru nu înseamnă că DGAPSC Gorj nu trebuie să primească banii de care are nevoie la începutul noului an ca să poată funcționa. „Suntem anumite Consilii Județene care avem un excedent creat din recuperarea unor sume pe munca fiecărui Consiliu Județean din fonduri europene. Aici dau un exemplu, Consiliul Județean Gorj a recuperat din bugetul european banii cheltuiți din bugetul național pentru drumul ce leagă localitățile Glogova – Cătune – Motru – Văgiulești – Samarinești, la începutul anului 2019. Din această sumă recuperată, Consiliului Județean i-a revenit o sumă de 12-15 milioane. Acești bani se regăsesc în excedent pe care îl gândeam în investiții viitoare în infrastructură rutieră sau sanitară”, a mai transmis Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: