Dian Popescu a cedat în faţa lui Florin Cârciumaru

Liderii USL de la Gorj au ajuns la un acord în privinţa numirii consilierului local care să ia locul defunctului Constantin Blejan. Postul ar reveni unui pesedist şi aşa au şi decis cei doi preşedinţi Florin Cârciumaru şi Dian Popescu. “Giorgi trebuie să-şi dea demisia”, spune acesta din urmă, pentru ca Emilia Horhoianu să primească postul său. În replică, consilierul Gabriel Giorgi îi transmite că nu va face acest lucru.

Preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru şi liderul liberal Dian Popescu au avut vineri o întâlnire la sediul Primăriei Târgu Jiu, unde au discutat despre postul de consilier vacant în cadrul consiliului local. Se pare că au şi ajuns la o înţelegere, de îndată ce Dian Popescu este de acord cu numirea lui Mihai Gherghe pe acest post. Pentru a o împăca şi pe Horhoianu, liderul liberal aşteaptă demisia din funcţia de consilier din partea lui Gabriel Giorgi. “Normalitatea ar fi ca Giorgi să-şi dea demisia din funcţia de consilier. La noi în partid a fost o decizie. Cel care este într-o funcţie de conducere, într-o instituţie, să-l lase şi pe altul. Asta a fost discuţia înainte de a se întâmpla ce s-a întâmplat. El trebuia să-şi dea demisia ca să intre Emilia. Cred că îşi va da demisia, va intra atunci şi Emilia şi atunci obligatoriu intră şi al PSD-ului, cam asta va fi soluţia. O să stau de vorbă, s-ar putea luni să se întâmple. Nu ştiu dacă se va decide ceva în şedinţa de consiliu local, dacă nu se poate, fac alta”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Răspunsul liderului liberal lasă de înţeles s-a lăsat convins de Florin Cârciumaru. Dacă PNL ar fi obţinut şi acest post de consilier, PSD ar fi pierdut majoritatea de două-treimi în consiliul local Târgu Jiu.

Giorgi: Nu-mi dau demisia

Consilierul local PNL Gabriel Giorgi spune că nu va demisiona. „Eu nu o să-mi dau demisia. Nici nu vreau să mai discut despre subiectul ăsta. Să fie sănătoşi,  eu aud acum pentru prima dată. Mie nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă”, a comentat  Gabriel Giorgi. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: