Încă un lider PSD în conducerea CE Oltenia

Liderii PSD din toată ţara se bat pe locurile din conducerile companiilor de stat, după ce guvernul a crescut de 25 de ori indemnizaţiile. Pentru că acum pot câştiga mii de euro pentru o singură şedinţă, locurile din AGA, CA sau Consiliile de Supraveghere au devenit extrem de râvnite. Şi AGA de la CE Oltenia a fost schimbată în totalitate. Oficial a fost anunţată o singură schimbare deocamdată, în AGA de la Complexul Oltenia intrând vicepreşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, un apropiat al ministrului Niţă.

Indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor de la Complexul Energetic Oltenia vor fi mai mari. Fosta guvernare limitase cuantumul acestor remuneraţii la 1%, dar o ordonanţă de urgenţă trecută prin Parlament arată că membrii adunărilor generale să aibă 25% din salariul şefului companiei. Pentru a înţelege mai bine despre ce sume este vorba este bine de menţionat că la CE Oltenia, salariul directorului Laurenţiu Ciurel, cel publicat de Guvern, trece de 3.000 de euro, iar după unele surse e mult mai mare.

Se înmulţesc pesediştii din CEO

Schimbare în Adunarea Generală a Acţionarilor din CE Oltenia. Pe ordinea de zi a Guvernului s-a aflat, ieri, un memorandum privind participarea lui Marius Alexandru Dunca –  vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, subsecretar de stat, în calitate de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor Complexului Energetic Oltenia SA. Dunca este vicepreşedinte PSD Braşov. Întâmplător, din Braşov vine şi ministerul delegat al energiei, Constantin Niţă.

Dar aceasta nu este singura modificare. Toţi membrii ai AGA din CEO au fost schimbaţi, spun surse. În AGA erau Cornel Bobâlcă şi Bogdan Sticlosu, din partea Ministerului. Acum, se pare că vor fi: Marius Nica, secretarul general al Ministerului Mediului, Dunca de la Protecţia Consumatorului şi încă o persoană de la OPSPI.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: