VIDEO: „Lecţie” de fraudare a votului, predată de USL în Gorj

Un film de câteva minute postat pe youtube este dovada modului în care se strângeau voturile pentru Uniunea Social Liberală la alegerile parlamentare de anul trecut. „După 21.00 va fi petrecere! Fiecare va primi câte ceva!”, a fost promisiunea activiştilor USL într-un bar din Baia de Fier.

Filmul este din ziua votului și imaginile sunt de la Baia de Fier. În bar intră un bărbat pe care cei din cârciumă îl cunosc. El vrea să le spună două vorbe oamenilor, după cum afirmă. „Oprește muzica să vorbească băiatul!”, strigă cineva din bar. Se face liniște, iar imaginile arată că bărbatul le spune romilor ce ar putea câștiga dacă votează USL. El îi anunță pe oameni că sunt niște băieți care se ocupă cu organizarea, în sensul că duc alegătorii la vot. “Deci toți cei care merg la vot să fie trecuți pe o hârtie.  După ora nouă aici se va da o petrecere. La Novaci, la Baia de Fier, la Polovragi. Toți cei care sunt trecuți pe hârtie. Cel care votează merge cu băieții care sunt cu organizarea aicea. Petrecere se dă aicea la voi, cu mâncare și băutură. Și în plus de asta, fiecare are un bonus. Toți care mergeți la vot, băieții vă trec pe caiet, cu numele vostru, iar după ora nouă fiecare primește câte ceva. Trebuie să ieșiți la vot, pentru viitorul nostru. Votăm cu USL”, le explică omul.

La final sunt puse la punct ultimele detalii pentru petrecerea care urmează la ora 21. Dar, până atunci “care n-a votat urcați-vă la dubă”, strigă cineva. În fața barului este filmată o dubă albă cu numărul de înmatriculare GJ-76-BOB. Acolo se înghesuie mai multe persoane, claie peste grămadă. Mașina are ceva probleme să plece de pe loc, astfel că doi bărbați dau o mână de ajutor și împing mașina. Și așa a câștigat USL alegerile!

EXPLICAȚII

Multe explicații vor trebui să dea astăzi liderii USL Gorj, dar și primarii din localitățile amintite în filmuleț. Aceste imagini readuc în discuție felul în care se câștigă alegerile în România. Filmul este cu atât mai important cu cât lecțiile de furat la urne și de mituire a votanților se dau în Gorj, județul premierului Victor Ponta.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: