Ce aleg primarii PNL între Crin Antonescu şi guvernare

Primarii liberali din județul Gorj îl susțin pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale care vor avea loc anul viitor. Deși în ultima perioadă s-au tot făcut speculații că Partidul Social Democrat ar putea avea candidat la alegerile din 2014, primarii gorjeni nu cred că USL se va rupe. Dacă se va ajunge în această situație, îl vor susține în continuare pe Crin Antonescu, chiar și cu riscul ieșirii Partidului Național Liberal de la guvernare.

Primarii liberi din Gorj nu iau în calcul în acest moment o eventuală rupere a USL, iar dacă acest lucru se va întâmpla, în mod sigur vor susține candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al României.  Mai mult decât atât, edilul ar accepta chiar și ieșirea de la guvernare a PNL, dacă va fi nevoie, dar asta în cazul în care PSD-ul nu va respecta protocolul și va avea candidat propriu la prezidențiale. Primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, e de părere că PSD-ul va avea de pierdut în fața alegătorilor dacă se rupe USL, pentru că nu și-a respectat promisiunea și angajamentele luate. „Discuții pot fi multe, dar noi avem un protocol la care nu s-a renunțat. Deocamdată candidatul USL este Crin Antonescu, iar Ponta zice în continuare că se va respecta protocolul. Nu văd de ce să nu fie Antonescu. Noi susținem candidatul PNL-ului și nu există niciun motiv pentru care să nu-l susținem. Eu nu cred că se va rupe USL. Eu cred că PSD-ul ar avea de pierdut dacă nu respectă înțelegerea”, a declarat Dumitru Gâlceavă.

Moșoiu:Totul este cancan

Primarul din comuna Drăguțești, Vasile Moșoiu, e convins că totul este cancan și intenționat se creează aceste tensiuni la nivel național. Dacă totuși USL se va rupe înainte de alegerile din 2014 va susține candidatul PNL-ului oricare ar fi acela. „Este normal să-l susțin pe Crin Antonescu. Ar fi culmea să merg pe altă variantă. Eu am fost ales pe listele PNL-ului și mi se pare normal să susțin candidatul PNL-ului.  Totul este o mascaradă făcută de ei. E normal să reziste USL-ul, pentru că în caz contrar vor avea toți din alianță de pierdut. Astea sunt cancan-uri de ale lor ca să creeze tensiuni. Nu o să vedeți niciodată câine care să fugă de la măcelărie”, a declarat  Vasile Moșoiu.

Mazilu: USL nu renunță la scopul final

Primarul din Orașul Târgu-Cărbunești, Mihai Mazilu, e de părere că alianța nu se va rupe până când nu se va îndeplini scopul final, adică România să aibă președinte de la PNL și premier de la PSD. „Am convingerea că USL-ul nu se va rupe, pentru că toți au avut anumite scopuri, să facă majoritate, să fie la guvernare, să aibă premier și să aibă și președinte USL. S-a făcut atâta tam-tam și indiferent cum vor fi apele, chiar dacă acum sunt tulburi, această alianță nu se va rupe până când nu se va atinge scopul final, președinte și premier. Eu susțin candidatul USL. Dacă se schimbă ploile până atunci rămâne de văzut, dar eu voi merge cu Antonescu”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: