Din Florența direct pe Bega

Pandurii revin la bătăliile clasice din Liga 1 după meciul de aseară din Italia. Gorjenii ajung în această dimineață la Timișoara, acolo unde se vor duela duminică cu ACS Poli și marți cu Ripensia în Cupă.

ACS Poli Timișoara - Pandurii, Stadion „Dan Păltinișanu”, Timișoara, duminică de la ora 19:00, în direct pe Digisport

Poli: N. Claro - Șeroni, Ov. Petre, Nohai, Poparadu - Gorobsov, Trandu - Popovici, Keita, Nanu - Szekely. Antrenor: Aurel Șunda

Pandurii: Stanca - Ungurușan, Mamele, Christou, Momcilovic - Anton, Breeveld - Alex dos Santos, Eric, Nicoară - Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

După testul dur de la Florența, pandurii trebuie să treacă două examene în doar 48 de ore la Timișoara. Meciul cel mai greu se anunță cel cu ACS Poli, duminică în campionat. Cu Ripensia în Cupă marți, gorjenii nu ar trebui să aibă emoții.

Revin în țară

Pandurii s-au duelat aseară cu alde Joaquin și Aquilani, dar de duminică sunt iar cu gândul la competițiile interne. Pustai și compania nu au putut pleca încă de aseară din Florența din cauza restricțiilor de zbor dar o vor face în această dimineață de la ora 8:00, ora Italiei, un ceas mai târziu în România. Zborul până la Timișoara va fi unul scurt, de circa 90 de minute, așa că gorjenii își vor putea trage un pic sufletul după epuizantul duel cu Fiorentina. Eric și compania vor rămâne la Timișoara până marți seară. În decurs de numai 48 de ore, pandurii vor juca și cu Poli în campionat și cu Ripensia în Cupă. Două meciuri din care oamenii lui Pustai au două obiective clare. Trei puncte cu trupa lui Șunda și calificare în sferturile Cupei în dauna unei echipe micuțe din liga a V-a !

2 - victorii din 5 meciuri au pandurii în deplasările din Liga 1: 5-1 la Chiajna și 4-0 la Constanța cu Săgeata Năvodari. În rest, două egaluri la Petrolul (1-1) și CFR Cluj (1-1) și un singur eșec la Ceahlăul Piatra Neamț (0-1)

Atenție la Poli!

Primul joc al pandurilor pe Bega e duminică cu ACS Poli. Deși e o echipă nou promovată, Poli cea fără de tradiție și palmares a mers neașteptat de bine în aceste prime 11 etape. Bănățenii au acumulat destule puncte cu Velcea pe bancă și Szekely în postura de marcator pur sânge, dar apoi au trecut printr-o perioadă de recul. Cele 6 etape fără victorie din care 4 eșecuri i-au fost fatale lui Velcea. Antrenorul a fost demis după 0-0 acasă cu Corona Brașov și înlocuit cu „vulpea bătrână”, Aurel Șunda. Debutul veteranului antrenor pe banca lui Poli a fost unul perfect. Bănățenii s-au impus cu 2-1 la U Cluj după două goluri marcate din penalty de Szekely, respectiv Gorobsov.

Poli e acum pe locul 9 cu 15 puncte, în fața lui Dinamo sau Brașov și la doar un punct de CFR Cluj. În acest sezon doar revelația Botoșani s-a impus la Timișoara (2-1) în timp ce Dinamo sau Gaz Metan Mediaș au pierdut pe Bega. Pe gorjeni nu-i așteaptă deloc un meci ușor și au nevoie de aceeași mobilizare ca în partidele cu Chiajna sau Năvodari pentru a pleca victorioși din Banat. Cu o victorie duminică, trupa lui Pustai poate urca pe podium. Momentan, gorjenii sunt pe locul 4, la 2 puncte de Astra și Petrolul. Cele două echipe au meciuri grele, Astra la CFR Cluj și Petrolul la Botoșani.

1 - jucător suspendat au pandurii pentru meciul cu ACS Poli, Erico da Silva pentru cumul de cartonașe galbene, patru la număr

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: