Eric, golgeter de Pandurii

Brazilianul adus de la Mediaş pentru 400.000 de euro a marcat de două ori cu Botoşani şi a ajuns deja la cota 7 în Liga 1. Eric e urmat îndeaproape de Matulevicius cu 6 reuşite.

Pandurii are cel mai bun atac al campionatului după setul (6-1) administrat celor din Botoşani. Eric şi compania au marcat de 26 de ori în 11 meciuri, la fel ca Astra care are însă un joc în minus.

Atacul, armă letală

Până în urmă cu câţiva ani, Pandurii era o echipă închisă şi urâtă. Nu putem uita returul din 2010 atunci când trupa antrenată de Cârţu a marcat doar de 5 ori în 19 meciuri! Grigoraş a fost primul care a imprimat un stil ofensiv echipei, iar acum tacticianul Pustai a dat şi el drumul la spectacol. Aşa se face că după 11 etape, gorjenii au marcat deja de 26 de ori şi sunt primii în Liga 1 la acest capitol, la egalitate cu Astra. Steaua are şi ea 24 de goluri şi 2 meciuri în minus ce-i drept. Nu mai puţin de 15 din cele 26 de reuşite ale echipei lui Pustai au venit în meciurile cu Chiajna (5-1), Năvodari (4-0) şi Botoşani (6-1). „Am reuşit în două etape să marcăm 10 goluri. Pandurii e o echipă care cu echipele mai slab cotate reuşeşte să înscrie şi să câştige meciurile. Mă bucur, des suntem criticaţi că nu suntem o echipă ofensivă”, a punctat Pustai.

Eric, primul în Liga 1

Cel mai bun marcator al pandurilor în Liga 1 este Eric de Oliveira. Brazilianul de 27 de ani adus de la Mediaş a marcat deja de 7 ori în 10 meciuri (la Năvodari nu a jucat), inclusiv 2 reuşite în ultimul meci cu Botoşani. Eric e acum golgeterul Ligii 1 la egalitate cu astralul Budescu, atacant ce a reuşit un gol de poveste cu Dinamo. „Mă bucur şi pentru Eric că după câteva jocuri mai slabe, după corecţia de la Constanţa a revenit şi a făcut un meci bun”, a remarcat Pustai. „Contează mai puţin că sunt golgeter, dar vreau să marchez şi să ajut echipa. Primul gol a fost pentru copilul meu, dar şi pentru un prieten de-al meu din Brazilia care chiar dacă era ora 8 dimineaţa ştiam că se uită la meci şi i-am dedicat golul. Mi-au ieşit pase şi goluri. Vreau să îmi ajut echipa, vreau să dea gol oricine şi să batem”, a spus Eric la finele demonstraţiei de forţă cu Botoşani.

8 – goluri şi 10 pase de gol sunt cifrele excelente ale lui Eric în 18 meciuri la Pandurii în Liga 1 şi Europa League

50 – la sută (13 din 26) din golurile marcate de Pandurii în Liga 1 au purtat semnătura lui Eric şi Matulevicius

„Sper ca Eric să fi păstrat goluri şi pentru Europa, nu doar pentru campionat.

Depinde şi de el, dacă echipa îl ajută, are şanse să devină golgeter.”

Răzvan Stanca, Pandurii

„Ne dorim ca Eric să dea cât mai multe goluri. Ne dorim să fie el cel mai bun marcator străin din România.” 

Alin Buleică, Pandurii

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: