Au dat de pământ cu moldovenii minune!

Pandurii au făcut show înaintea super duelului cu Fiorentina din Europa League! Trupa lui Pustai a demolat revelaţia Botoşani cu un incredibil 6-1! Brazilienii Eric şi dos Santos au împărţit magie.

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani 6-1 (3-0), Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori 3.500

Au marcat: Matulevicius (min.15), Breeveld '43, Eric de Oliveira '45+2 (penalty) şi '49, dos Santos '73 şi '89 / Vaşvari '70

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Paraskevas (Mamele '67), Momcilovici – Anton (Dos Santos '62), Breeveld – Buleică, Eric, Di Stefano (Nicoară '54) – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.

FC Botoşani: Curileac – Maghici, Ursu, Dinu, Acsinte – Croitoru, Vaşvari, Tincu, Fulop (Matei '73) – Vraciu (Cârjan '46), Hadnagy (Codoban '56). Antrenor: Cristian Popovici.

Cartonaşe galbene: Di Stefano '20, Erico '34 / Vaşvari '43, Ursu '66.

Pandurii sunt la turaţie maximă înaintea deplasării la Florenţa. Pentru a doua oară în istorie, gorjenii au marcat 6 goluri. După 6-2 cu U Cluj în iulie 2012 a venit acum 6-1 cu FC Botoşani.

Show marca Brasil!

Pandurii se temeau de acest meci cu Botoşani. Moldovenii veneau la Tg-Jiu după un drum lung făcut din două bucăţi, dar din postura de surpriză a campionatului. Practic trupa lui Popovici nu cunoscuse eşecul în deplasări până la ora meciului cu Pandurii. La Tg-Jiu au primit însă o lecţie de fotbal pe care n-o vor uita curând. După un început echilibrat, gorjenii au spart gheaţa prin Matulevicius din pasa lui Unguruşan. Acelaşi fundaş dreapta a semnat serviciul decisiv şi la golul de 2-0 reuşit de Breeveld. Soarta meciului s-a decis chiar înainte de pauză, Eric transformând în gol penalty-ul acordat de Tudor pentru un henţ al lui Croitoru după o centrare a excelentului Unguruşan. Brazilianul adus de la Mediaş şi-a trecut în cont dubla imediat după reluare printr-un şut excelent sub bara lui Curileac. Ştafeta showului cariocas a trecut de la Eric la Alex dos Santos. Mai intâi atacantul introdus în locul lui Anton a ratat o ocazie mare iar pe contraatac moldovenii au reuşit golul de onoare prin Vaşvari. Onoarea nu le-a rămas însă intactă pentru că dos Santos a făcut 5-1 cu un şut cu stângul. În final, fostul vârf de la Chiajna şi U Cluj a profitat de o pasă de maestru a lui Eric şi a marcat şi cu dreptul pentru cea mai clară victorie din istorie a pandurilor în Liga 1!

2 – meciul cu Botoşani a fost al doilea pentru gorjeni în Liga 1 în care reuşesc 6 goluri (primul a fost un 6-2 cu U Cluj în vara anului trecut)

Matulevicius, golgeter în 2013

Matulevicius a deschis balul în meciul cu Botoşani şi a ajuns la 6 goluri în Liga 1 în acest sezon. Lituanianul adus de la Cracovia în urmă cu un an a ajuns să fie cel mai bun marcator din campionatul românesc în anul calendaristic 2013! Practic luând în considerare golurile înscrise în returul ediţiei trecute dar şi în cele 11 etape ale noului sezon, atacantul de 24 are acum la activ 14 goluri în 2013, cu 2 mai multe decât Budescu, 3 mai multe decât Hamza sau Golubovic şi 4 mai multe decât Bokila. Datorită prezenţelor constante şi în naţionala Lituaniei, Matulevicius a ajuns să fie cotat la 1,3 milioane de euro.

7 – goluri a marcat Eric în Liga 1 în primele 11 etape, cu unul mai mult decât Matulevicius

Erico stă la Timişoara

Singura veste proastă a meciului cu Botoşani este cartonaşul galben încasat de Erico da Silva în minutul 34. Pentru brazilianul de 24 de ani este vorba de al patrulea avertisment încasat în acest sezon aşa că la meciul cu Poli Timişoara de duminică va fi suspendat. Interesant este şi faptul că Erico a încasat toate cele 4 cartonaşe galbene ale sale în prima repriză, în minutele 13, 19, 21 şi 34. Erico va putea juca însă joi cu Fiorentina şi apoi marţea viitoare în Cupă la Ripensia Timişoara.

Victorie de senzaţie pentru Fiorentina !

Nu numai Pandurii a câştigat spectaculos în ultima etapă ci şi rivala gorjenilor din Europa League. Fiorentina nu a bătut pe oricine ci chiar pe campioana Juventus după o revenire de senzaţie! Conduşi cu 2-0 la pauză după reuşitele lui Tevez şi Pogba, oamenii lui Montella au întors spectaculos rezultatul în partea a doua. Toate golurile s-au marcat în ultimele 25 de minute! Giussepe Rossi a fost eroul violeţilor. Atacantul dorit în trecut şi de Barcelona a redus mai întâi din handicap din penalty în minutul 64 iar apoi a egalat situaţia pe tabelă în minutul 76. Joaquin i-a trimis în extaz pe fani cu reuşita din minutul 78 pentru ca acelaşi Rossi să stabilească scorul final, 4-2, în minutul 81. Cu 15 puncte din 8 meciuri, Fiorentina a urcat pe locul 5 după această victorie şi are numai un eşec până acum în Serie A. Meciul a fost privit din tribună şi de Mario Gomez, neamţul adus de la Bayern Munchen fiind în continuare accidentat. Gomez va rata şi duelul cu Pandurii de joi.    

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: