Direcția Silvică vinde pomi de Crăciun. Prețurile sunt bune, brazii sunt puțini

Direcția Silvică Gorj va scoate la vânzare și în acest an, pomi de Crăciun, iar prețurile sunt de nerefuzat. Din păcate, numărul brazilor aprobați pentru a fi comercializați, este destul de mic. Pomii de Crăciun vor fi puși în vânzare după jumătatea lunii decembrie, la Centrul de colectare a fructelor din Târgu-Jiu.

În acest an, Direcția Silvică Gorj a primit aprobare de la Romsilva pentru a tăia 495 de pomi de Crăciun, însă numai 75 vor fi comercializați.

”Vreau să vă spun că un număr de 420 de brazi vor merge la personalul silvic dar și la pensionarii silvici conform contractelor colective de muncă, urmând ca restul brazilor să fie scoși la vânzare. Vreau să vă spun că s-a redus foarte mult numărul brazilor care nu se aprobă anual pentru a fi tăiați, asta din cauza că s-au retrocedat suprafețe mari de pădure. Prețurile pleacă de la 35 de lei pentru un brad care ajunge la 1.30 de metri și poate ajunge la 47 de lei pentru un pom de Crăciun de 3 metri”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

Brazii se vor pune în vânzare după data de 15 decembrie când vor fi aduși din munte de luni până vineri în intervalul orar 8.00-16.00 la Centrul de colectare al fructelor din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: