Director numit de PNL după consultare cu... presa

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susține că numirea Denisei Șuță la conducerea Muzeului Național “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu s-a făcut nu pe criterii politice, ci ca urmare a unei consultări cu societatea civilă și presa.

Afirmația a fost făcută de liderul liberal la Radio Târgu Jiu. “Doamna Șuță a fost pusă luând în calcul că, în cel mai scurt timp, va face acest muzeu să funcționeze. Credeți că domnul Chepeneag a fost pus după o consultare cu opinia publică, cu presa și cu societatea civilă? Că noi asta am făcut. Politic, nepolitic, această procedură a inclus o discuție cu societatea civilă și cu presa”, a susținut Vîlceanu.

Valentin Chepeneag a fost timp de câteva luni director la muzeul cunoscut pentru faptul că nu există decât pe hârtie. În acest timp, a reușit să facă un regulament de funcționare. Potrivit unor surse, Chepeneag nu și-a luat salariile în perioada cât a fost director, pentru că nu a reușit să deschidă filă de buget.

Muzeul “Brâncuși” de la Târgu Jiu, înființat prin lege, ar urma să funcționeze în Casa Gănescu din municipiu, total improprie pentru așa ceva. Clădirea nu doar că este grav afectată de infiltrații, dar nici nu are încăperi suficient de mari pentru a asigura spațiul de expunere de care este nevoie într-un muzeu.

Denisa Șuță, purtător de cuvânt și vicepreședinte al PNL Gorj, a preluat conducerea Muzeului “Brâncuși” la începutul lunii ianuarie 2020. Aceasta s-a declarat optimistă cu privire la faptul că muzeul va fi funcțional în câteva luni. (A.A.)

Vizualizări: 5,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: