Directori noi la mai multe școli din Gorj. Respinși pentru că au candidat cu același proiect!

Peste 40 de profesori au participat la selecția pentru ocuparea unor posturi vacante de directori și directori adjuncți la unități de învățământ din tot județul. Cel mai râvnit post a fost cel de director al Colegiului Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu. La polul opus, nu a fost depus niciun dosar pentru șefia Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu. Se remarcă însă amiciția dintre doi dascăli care au concurat pentru aceeași funcție, dar care au fost descalificați pentru că au prezentat... același proiect!

Nu mai puțin de 27 de școli și licee din județul Gorj vor avea și în acest an directori numiți fără concurs. 43 de dascăli și-au depus dosarele de înscriere, cu toții obținând punctajul minim de promovare, de 21 de puncte. Profesorii cu cel mai mare punctaj vor ocupa, timp de un an, posturile de directori.

O situație inedită s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Bârsești. Pentru postul de director adjunct au candidat doi dascăli, Georgiana Loredana Deaconescu și Cătălin Cojocaru. Ambii au fost declarați respinși. Motivul: au prezentat același plan operațional pentru anul școlar 2020-2021. Acest plan trebuia să pună accent pe desfășurarea activităților școlare în contextul pandemiei de COVID-19.

În plus, niciun candidat nu a fost interesat de postul de director al Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu. Au fost și școli unde nu s-a prezentat decât un singur candidat, respectiv actualii directori în funcție. Este cazul Colegiului Auto „Traian Vuia”, Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” sau Grădiniței nr. 1 din Târgu Jiu.

Director nou la „Ecaterina”

Sunt însă și unități de învățământ care vor avea directori noi din toamnă. Justin Paralescu, fost inspector școlar general pe vremea PDL, este noul director al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. El a obținut, la evaluare, cu trei puncte mai mult decât profesorul de matematică Daniel Cristian Antonie, ocupantul postului. La „Ecaterina”, titular cu concurs este profesorul de istorie Gheorghe Nichifor, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj.

Cea mai mare concurență a fost pentru postul de director al Colegiului Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu. Au fost depuse patru dosare, cel mai mare punctaj, de 25,5 puncte, fiind obținut de Ion Lupuleț, profesor de matematică.

A țintit fără succes două posturi de director

Profesorul Gheorghe Benegui, condamnat definitiv la amendă penală pentru că a agresat un elev, a țintit două posturi de director. Cel de la Liceul Tehnologic Turburea, de unde a fost schimbat de curând, și cel de la Colegiul Tehnic nr. 2. Nu a obținut niciun post, punctajul său fiind insuficient pentru a ocupa o funcția de conducere. Director la Turburea va fi Liviu Sgaibă, profesor de istorie.

Sunt mulți directori prin detașare și în alte localități, iar lista este prezentată mai jos.

Acolo unde nu s-au ocupat posturile, inspectorul școlar general, cu avizul Consiliului de Administrație al ISJ Gorj, va numi directori interimari.

Galerie foto


Vizualizări: 6,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: