Primar: Vreau ca turistul să stea 5 zile cazat la noi

Primarul din comuna gorjeană Peștișani își dorește să aducă cât mai mulți turiști în localitatea pe care o păstorește. Cosmin Pigui este de părere că cel care vine în vizită trebuie să rămână câteva zile cazat în Peștișani, tocmai pentru că are ce vizita.

Dezvoltarea turismului local este unul dintre obiectivele primarului din Peștișani. Zona este una destul de cunoscută, dat fiind faptul că la Hobița se află casa memorială a lui Constantin Brâncuși, însă, din păcate, mulți dintre turiști vizitează locul și pleacă. ”Vreau ca turistul să se cazeze câteva zile”, spune Pigui.

”Eu  muncesc din greu pentru ca turistul să stea 5 zile în Peștișani, nu o jumătate de oră. Avem foarte multe obiective turistice. Am în satul Brădiceni o biserică pictată de soția lui Mihai Viteazu. Eu culeg poveștile adevărate. Vom vinde povești pe care turiștii să admire, nu voi vinde casa lui Brâncuși, ci povestea ei. Trebuie să facem trasee și să le identificăm foarte bine, să le punem în valoare. Eu trebuie să țin turistul acolo, să-l fac curios”, a declarat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, la Radio Impact.

De asemenea, primarul spune că are nevoie și de alți ghizi turistici care să-i însoțească pe turiști în diferite locații.

”Eu trebuie să pregătesc alți ghizi, pe lângă cei de la casa lui Brâncuși. Ghizi care să meargă cu turistul pe munte, pe dealuri și vor asigura toate traseele turistice. Sunt pe final și câteva pensiuni care sper să funcționeze”, a mai spus Pigui.

Vizualizări: 3,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: