Directorii carierelor, raport la Boza: Am cerut un plan de măsuri

Directorii carierelor miniere din Gorj sunt așteptați cu planuri de măsuri la directorul companiei energetice. Sorin Boza vrea să afle cât de repede se poate reveni la situația de dinaintea grevei. Vorbim de stocuri de cărbune mai mari și funcționarea cu opt grupuri energetice.

Reporter: Cum se desfășoară activitatea în cariere?

Sorin Boza: Carierele au revenit la activitate normală. Am lucrat și sâmbătă, și duminică. A trebuit să refacem stocurile pe care le-am pierdut în fiecare zi de protest. Am cerut fiecărui director de carieră să prezinte un plan de măsuri pentru a reveni acolo unde am fost înainte de acest protest.

Rep.: A afectat această grevă Sistemul Energetic Național?

S. B.: Vreau să vă spun că nu au fost create dezechilibre în Sistemul Energetic Național în perioada grevei. Noi am asigurat 20% din energia țării. Nu a influențat cu nimic acest coeficient. Și în prezent, funcționăm la aceeași capacitate. Trebuie să știm că nu a avut de suferit Complexul Energetic Oltenia din cauza acestei greve. Funcționăm la capacitate normală în această perioadă. Am consumat cărbune din stocurile pe care le avem.

Rep.: Cât de repede se va putea reveni la situația de acum o săptămână?

S. B.: Programul va rămâne la foc continuu cel puțin pe perioada iernii. Vom analiza un plan de revenire la situația inițială, pentru a recâștiga aceste stocuri. Per ansamblu, deja stocul a crescut cu aproximativ 25 de mii de tone. Sper că am realizat toți că asta este soluția, să putem să ne continuăm drumul ca și companie, să fim pe locul întâi în producția de energie pe bază de cărbune.

Vizualizări: 3,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: