Morega, supărat pe șefii județului: Să pună mâna și pe sfânta muncă

Dan Ilie Morega este supărat pe șefii județului. Nemulțumirile sale pleacă de la faptul că autoritățile județene nu au reușit să reabiliteze monumentul de la Padeș și nici să găsească soluții pentru punerea în valoare a obiectivelor turistice din Gorj. Morega l-a numit Pinocchio pe Cosmin Popescu, care i-ar fi promis că se va ocupa de refacerea monumentului din Câmpia Soarelui, însă nici despre Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, nu a vorbit mai frumos.

Reporter: Cum apreciați activitatea Consiliului Județean?

Dan Ilie Morega: Au făcut două-trei drumuri modernizate pe PNDL I, II și, după aceea, la revedere. Parcă au prins pe Dumnezeu de picioare. Numărul de locuri de muncă scade, infrastructura destul de proastă. N-au nicio strategie, că le-am cerut scris, și nicio politică de dezvoltare a județului, a IMM-urilor și, în special, a turismului. Gorjul, slavă Domnului, turism ecumenic, turism al sfintei naturi, turism al monumentelor istorice, de artă și cultură. L-aș întreba pe vicepreședintele pe cultură, pe Nichifor, de ce suntem criticați peste tot cu prăbușirea casei lui Brâncuși, de ce casa Ecaterinei Teodoriu nu este întreținută corespunzător, de ce dragă Nichifor și dragă Cosmin Popescu, care promiți multe, și pentru mine, de azi încolo, ești Cosmin Popescu Mihail Pinocchio, pentru că ai preluat de la Călinoiu și de la mentorul din minerit minciuna, promisiuni mincinoase.

Rep.: Ce a promis și nu a făcut președintele Consiliului Județean?

D.I.M.: A promis că va face drumul până la Valea Mare, DJ671, Apa Neagră-Valea Mare, având în vedere că în 2021 se împlinesc 200 de ani de la Revoluția din 1821. El mi-a promis că vor reface căminul cultural, că vor repara capital monumentul de la Padeș, care nu-i reparat decât pe banii lui Morega, în 1996, când eram prefect. În rest, nimic. A turnat netrebnicul de Călinoiu asfalt peste iarbă, că așa a făcut Tudor Vladimirescu înainte. A turnat și el asfalt. Trebuia să pună lespezi de piatră sau pietriș granulat. Unde nu-i minte, vai de creier și de cap.

Rep.: Și a promis șeful județului că va rezolva aceste aspecte?

D.I.M.: Cosmin Popescu a promis clar că se va ocupa de aceste probleme. A promis în 2017. Nimic. În 2018, nimic. Nu-l mai întreb. Mi-e și scârbă și silă să mai discut. Promisiunea dată e datorie curată. Îi aștept să vedem ce fac. Pentru că Institutul de Analiză, Investigații Publice și Politice, de acum încolo, va fi pe ei. O să fac o conferință de presă în care să spun de ce se ocupă acești indivizi.

Rep.: Gheorghe Nichifor cu ce v-a supărat?

D.I.M.: Îl respect pe Gheorghe Nichifor ca istoric, dar nu pot să îl respect ca preocupare pentru ce înseamnă cultură, ce înseamnă monumente în Gorj. Nu pot să îl respect, n-are niciun respect din partea mea. Așa că, îl rog pe Pinocchio să dea dovadă de mai multă seriozitate în 2019. Și pe Muja, și pe celălalt vicepreședinte, pe Nichifor. Și să mai pună mâna și pe sfânta muncă. Au trecut 3 ani și nu prea au ce boboci să numere. Realizări, probabil personale au destule, în interes personal.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: