Bunoaica: Să plece domnul Boza

Minerii de la Jilț nu au renunțat la grevă. Refuză să muncească și solicită prezența ministrului Energiei în carieră. Oamenii vor să le fie dublate salariile și să primească vouchere de vacanță. Protestatarii nu au vrut să stea de vorbă cu niciun director din companie. Ba chiar i-au transmis lui Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, să-și dea demisia. Liderul sindical din Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, este convins că protestele se vor extinde.

Reporter: Câți oameni protestează în cariere?

Nicu Bunoaica: Sunt aproximativ 700 de oameni care protestează la carierele Jilț Sud și Nord. Liderilor de sindicat le e frică să vină să-și reprezinte oamenii cum am făcut eu. Au mai fost și în sală, dar mulți dorm. Nu ies în fața oamenilor de teamă că li se vor face dosare. Doar mănâncă cotizația și atât. Pe mulți i-au luat oamenii la fugăreală pe acolo, i-au flituit. S-a dus și domnul director Dobrițanu. Oamenii nu l-au băgat în seamă pe acolo. Nu a apucat să spună niciun cuvânt.

Rep.: Domnul director Sorin Boza a încercat să stingă acest conflict?

N. B.: Oamenii nu doresc să vorbească nici cu Sorin Boza. I-au și transmis lui Dobrițanu să nu vină Boza, nu are ce căuta acolo. Să vină ministrul, să vină parlamentarii! Doresc măriri salariale de 100%, vouchere de vacanță, doresc reducerea vârstei de pensionare pentru că s-au săturat să lucreze în lagărele de exterminare ale Complexului Energetic Oltenia. Oamenii sunt foarte nemulțumiți.

Rep.: Vă așteptați să se extindă aceste mișcări de protest?

N. B.: Eu am spus că va fi un an cu proteste pentru că și-au bătut joc de oameni. S-a stabilit cu conducerea să nu se dea concedii la oameni, fără o ședință, prin telefon cu unii lideri. De ce? Să acopere ei incompetența Directoratului CEO de a face o reorganizare a personalului? Adică aceiași oameni care nu și-au luat concedii nici pe 2016, nici pe 2017, nu sunt lăsați nici acum să recupereze zilele muncite! Păi suntem roboți? Nimeni nu trage semnalul că Boza a înregistrat pierderi la CEO din cauză că este incompetent! Chiar dacă el se crede Dumnezeu în acest complex, cu toate diplomele lui cumpărate.

Rep.: Aveți vreun mesaj pentru Directorat? Care vor fi următoarele mișcări?

N. B.: Să plece domnul Boza, din punctul meu de vedere! Eu îi cer demisia. Voi face o adresă și la Ministerul Energiei, la primul-ministru, să trimită Corpul de Control să verifice cum s-au făcut aceste pierderi la complex. Le voi trimite și ultimul raport al Corpului de Control, să aibă și Boza dosare ca Bunoaica, dar pe management prost, nu ca mine, că am apărat minerii în dialogul cu compania. Eu le-am spus și directorilor: Stați puțin, că se va umple paharul! Nu doar Lupoaia, că nu e Lupoaia oaia neagră. Oamenii s-au săturat și aici. Uitați ce se întâmplă acum! Eu mă bucur și le urez succes oamenilor! Eu nu le voi spune să protesteze. Dacă oamenii vor intra într-un conflict, eu voi fi alături de ei. Din 2004, nu au pus un leu la salarii. Nu se poate așa ceva!

Vizualizări: 3,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: