Directorul Boza: Revizuim planul de disponibilizare

Directorul CE Oltenia Sorin Boza a declarat că a cerut Consiliului de Supraveghere revizuirea Planului de disponibilizare al companiei, care prevede 2.000 de concedieri din aprilie. Planul de restructurare al CE Oltenia a fost actualizat și reaprobat în decembrie 2016 și prevede aproape 5.000 de concedieri până în 2020. Sorin Boza a mai spus că este nevoie de o evaluare a personalului și că aceasta va începe cu TESA. Noua organigramă a CE Oltenia ar trebui să fie aprobată până pe 20 ianuarie și reduce masiv numărul de șefi.

Sorin Boza a fost prezent într-o emisiune la Tele 3, în cadrul căreia a fost conturată o oarecare idee despre planul acestuia cu CEO. Rămâne sigur că acesta își dorește să rămână în memoria gorjenilor ca fiind „omul care a salvat complexul“. Compania a fost „salvată” de-a lungul anilor de Victor Ponta, de Laurențiu Ciurel și apoi de Ionel Ilie.

Un plan fără bază
Boza a declarat că a fost uimit de cifra prevăzută în Planul de concediere, 2.000 de oameni, și nu știe ce este la baza acestui număr: „Aș vrea să discut la nivelul Consiliului de Supraveghere să încercăm să revizuim acest plan. Nu știu bazele creării planului de anul trecut. Când am venit aici și am văzut acest plan m-am întrebat cum a apărut cifra asta 2.000, de ce nu 1.970, 1.950“, se întreba dorectorul.
Câteva minute mai târziu a declarat că a fost această discuție. „Am discutat acest subiect cu colegii din Consiliul de Supraveghere și, în perioada următoare, prin contractul de administrare și management, vor reevalua această cifră. Dar restructurările nu încep mâine, ci în momentul în care vom putea să evaluăm exact situația“, a mai spus acesta, menționând că este posibilă o restructurare fără concediere.
Boza spune că acest lucru se poate face prin reducerea cheltuielilor. „O nouă organigramă va apărea, o organigramă la care nu ne vom uita la nivel omului de jos, din carieră, o să ne uităm la celelalte cheltuieli, sunt cheltuieli care se fac și trebuie să le luăm la mână să vedem, dacă se mai fac sau nu. Noua organigramă va apărea cu omul potrivit la locul potrivit“.

Vizualizări: 8,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: