Directorul penitenciarului, ameninţat cu plângerea penală

Circa 20 de angajaţi ai Penitenciarului Târgu Jiu au protestat miercuri şi au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Salariaţii din sistem sunt revoltaţi pentru că nu le sunt plătite orele suplimentare.

Preţ de aproape o oră, oamenii şi-au strigat nemulţumirile în curtea instituţiei. Angajaţii din penitenciar ameninţă cu proteste mai ample dacă nu vor fi luaţi în calcul. „Pe 10 august am avut prima formă de protest. A fost acea grevă japoneză. Nu s-a întâmplat nimic. Ca şi revendicări: condiţii de muncă mai bune şi plata orelor suplimentare. Sunt peste un milion de ore neplătite. Cerem eliminarea abuzurilor asupra pensionarilor, cerem domnului ministru să ne includă şi pe noi la negocieri pentru că am fost refuzaţi pe motiv că nu avem reprezentativitate. Cerem să ne plătească orele curente. Trebuie plătite în termen de 60 de zile. Pe 3 octombrie vom protesta la Bucureşti şi vom merge până la refuzul intrării în serviciu. Sunt 20 de salariaţi care au protestat”, a spus Ion Tătaru, lider de sindicat în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

 „Face imixtiune sindicală”

La protest au participat şi reprezentanţi ai Cartel Alfa. Aceştia au anunţat că vor să facă o plângere penală directorului instituţiei. „Sunt aici pentru a-i susţine pe aceşti băieţi. Sperăm să-şi rezolve problemele pe care le au, peste un milion de ore lucrate şi neplătite, discriminări salariale, iar domnului ministru Tudorel Toader i-aş transmite să organizeze concursuri pentru toate posturile din ţară, că el şi-a cam pus directori interimari pentru a putea să-i controleze. Pe 3 octombrie vom fi la Bucureşti să-i cerem demisia, şi acolo. Directorul acestui penitenciar, din Târgu Jiu, care tot la fel e numit politic, ceva de genul, face imixtiune sindicală. Filiala o să-i facă o plângere penală. Din cauza dânsului nu au ieşit toţi membrii sindicatului, pentru că stă după poartă şi îi ameninţă”, a explicat Alin Munteanu, preşedintele filialei Cartel Alfa Gorj.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: