Directorul SGA Gorj, prins cu muncitori la negru: Am fost ținta unor atacuri politice

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Alexandru Buduran, a ales să vorbească după acuzațiile ce i-au fost aduse în spațiul public. Acesta a fost sancționat de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj după ce, la o pensiune pe care acesta o deține în stațiunea Rânca, mai mulți angajați ai instituției pe care o conduce desfășurau activități în cadrul proprietății.

Șeful SGA Gorj spune că totul a fost din cauza unor atacuri politice, iar el a căzut drept victimă. Buduran a mai afirmat și faptul că cei 7 angajați ai SGA se aflau în concediu, nefiind pontați la serviciu. Acesta a mai spus că sancțiunea primită este foarte mare și nu are banii necesari, recunoscând totodată că a făcut o greșeală.

”Eu consider că am devenit ținta în cadrul unui joc al celor mai mari oameni politici. Eu nu zic că nu am greșit, am recunoscut acest lucru, dar nu am considerat că fac ceva atât de rău. Angajații lucrau de aproximativ de două săptămâni la Centrul Informațional Date Rânca, fiind vorba despre o construcție a noastră, în reparații. La momentul finalizării acelor reparații, oamenii din spirit de colegialitate s-au oferit să mă ajute la cabana mea proprie, într-o altă zi. Oamenii și-au luat concedii pentru acea zi, deci nu au fost pontați la serviciu, așa cum s-a spus. M-au ajutat la curățenie, nu altceva. Cei de la ITM au venit direct la țintă, a fost un atac țintit asupra mea. Persoanele erau în timpul liber, doar că s-a dat amendă exagerată pentru munca la negru. S-a mers pe cea mai mare sancțiune.  Nu am de unde să dau acești bani, noi avem salarii mici și nu consider că am prejudiciat statul cu ceva sau instituția. Probabil am devenit țintă după campania electorală de la locale. Era o muncă de curățenie, nimic altceva”, a spus Alexandru Buduran.

Amenda minimă pentru muncă la negru este 20.000 de lei pentru fiecare om, potrivit legii.

Buduran a mai afirmat că pensiunea nu a fost făcută prin fonduri europene, ci a luat un împrumut bancar pentru care plătește lunar o rată: ”Nu este pe fonduri europene. Eu mi-am făcut credit pe 25 de ani pentru această cabană. Creditul este de 100.000 de euro și o să plătesc la ea toată viața”, a spus acesta.

ITM Gorj a făcut un control inopinat, cu sprijinul plutonului de jandarmi Novaci: ”Controlul a fost definitivat astăzi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, angajatorul fiind sancționat cu o amendă în valoare de 140.000 de lei, conform articolului 260, alineatul 1, litera e, din Legea 53/2003, Codul Muncii: ”primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, la care se adaugă o altă amendă în cuantum de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție”, a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Directorul SGA Gorj va contesta amenda în judecată în termen de 15 zile de la acordarea acesteia.

Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: