Va intra în greva foamei dacă este abandonat proiectul

Ion Vîlceanu, lider sindical al celor peste 500 de salariați de la Termocentrala Craiova 2, anunță că va intra în greva foamei dacă societatea Complexul Energetic Oltenia abandonează proiectul trecerii grupurilor energetice de pe cărbune pe gaze. Temerea liderului sindical este că pentru CE Oltenia nu mai este o prioritate această termocentrală, câtă vreme a luat decizia să o externalizeze în 2023.

"Sunt în continuare îngrijorat în ceea ce privește construcția acestui grup pe gaze la Craiova 2. Sunt toate documentele făcute, dar mi-e teamă că actualul Directorat al CE Oltenia nu va promova acest proiect. Domnul ministru (n.r. - al Economiei) mi-a zis să pun presiune pe management ca să depună acest proiect, ca să aibă finanțare din fonduri europene", a spus Ion Vîlceanu la Radio Infinit.

Liderul sindical spune că societatea nu mai are acum interes pentru Craiova 2, ci pentru celelalte unități. "Tare mi-e teamă că la Craiova 2 nu se va mai implica. Voi merge până la a intra în greva foamei la sediul CEO dacă sesizez că nu depun proiectele, așa cum vor fi cerute de minster", a declarat Ion Vîlceanu.

Într-adevăr, în sinteza planului de restructurare nu apar sume de atras prin Mecanismul 10d pentru termocentrala Craiova 2. (A.A.)

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: