Șapte localități din Gorj, afectate de pesta porcină africană

Șapte localități din județul Gorj au fost lovite de pesta porcină. Este vorba despre 16 focare, iar cel mai recent a fost înregistrat în comuna Scoarța. Directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, Sorin Ștefănescu, spune că situația este mult mai bună comparativ cu cea de anul trecut.

”Avem declarate 16 focare într-un număr de 7 localități. Efectivul de proci afectați este mult mai mic. Obiectivul nostru este să avem cât mai puține focare sau să putem stinge. Sperăm ca la sfârșitul anului să fie cat mai multe stinse. Cel mai recent este în localitatea Scoarța, iar cel mai vechi a început în Padeș. Localitățile sunt: Padeș, Crușeț, Roșia de Amaradia, Scoarța, Stejari, Tismana și Stănești”, a spus directorul DSV Gorj.

Afectate au fost și fonduri cinegetice, a mai spus șeful DSV Gorj:  ”În Gorj avem 44 de fonduri cinegetice. Din acestea, patru fonduri de vânătoare au fost afectate de pesta porcină la mistreți. Este vorba despre Stănești, Padeș, Curtișoara și Crușeț.  Ca și zonă infectată înseamnă toate cele 44 de fonduri, deoarece pe o rază de 13 kilometri se impun măsuri de restricție care durează 24 de luni de la momentul depistării unui caz de boală”, a mai spus Ștefănescu.


Până în acest moment au fost despăgubiți 9 proprietari, iar suma totală este de peste 55.000 de lei.  

Vizualizări: 14,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: