Pîrvulescu (FNME): Principala activitate în minerit e bătutul scoabelor

Iarna vine cu aceleași lipsuri în minerit. Salariații Complexului Energetic Oltenia nu au primit echipamente de protecție, iar de piese de schimb sau revizii nici nu încape vorba. “S-a ajuns ca principala activitate în minerit să fie bătutul scoabelor”, susține unul dintre cei mai vocali sindicaliști din domeniu.

La început de octombrie, minerii încă așteaptă echipamentele de protecție necesare în sezonul rece. S-au obișnuit cu întârzierea pentru că rar au primit la timp noile salopete și bocancii care îi vor proteja la iarnă.

De revizii, minerii nici nu se mai plâng. Au fost făcute câteva intervenții în ultimele luni, dar prea puține pentru ce e nevoie în cariere. Mai în glumă, mai în serios, tot scoabele au ajuns de bază pentru mineri.

Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, a tras un nou semnal de alarmă cu privire la toate aceste lipsuri din cariere și la munca grea depusă de salariați. “Revizii întârziate, chiar dacă s-au licitat, ce s-a făcut într-un an de zile, e puțin deși e un început. Nu s-a adus echipament pentru salariați, care e o chestie care ar trebui să fie prioritară. Nu se aduc piese. Deja, e cu porția și scoaba. S-a ajuns principala activitate în minerit să fie bătutul scoabelor. Dacă nu aveam acel ajutor de stat de 251 de milioane de euro, cel puțin o lună nu se luau banii pentru că nu mai erau bani de salarii, s-au luat salarii de acolo”, a spus Dumitru Pîrvulescu, la Târgu Jiu TV.

Situația nu e deloc una bună pentru companie. Dacă la jumătatea anului erau prognozate pierderi de circa 800 de milioane de lei, ultimele cifre arată că producătorul de energie va fi pe minus cu peste un miliard de lei la finalul lui 2020.

Galerie foto




Vizualizări: 2,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: