Dispar funcţii de conducere în câteva şcoli din Gorj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că mai multe funcţii de director adjunct din şcoli vor fi desfiinţate în următorii patru ani, ca urmare a scăderii numărului de elevi. Printre unităţile de învăţământ vizate se numără şi o şcoală gimnazială din Târgu Jiu.

Cinci posturi de director adjunct din cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului nu se vor mai regăsi în următorii patru ani în organigramele şcolilor. O spun reprezentanţii ISJ Gorj, care dau vina pe scăderea populaţiei şcolare din zonele respective. Acesta este şi motivul pentru care respectivele funcţii n-au fost scoase la concurs. „La această oră, în unităţile de învăţământ din judeţul Gorj există posturi de directori adjuncţi ocupate fără concurs deoarece acestea nu au fost vacantate din perspectiva următorilor patru ani deoarece populaţia şcolară va scădea şi posturile nu vor mai exista”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În această situaţie se regăseşte Şcoala Gimnazială din Aninoasa, Liceul Tehnologic Roşia Jiu, Colegiul Tehnic „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari, cel de-al treilea post de director adjunct de la Liceul Turceni, dar şi postul de director adjunct de la Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu.

N-au luat concursul!

Mai sunt alte opt şcoli unde funcţiile de conducere nu sunt ocupate prin concurs. Asta pentru că fie nu s-a înscris nimeni, fie candidaţii n-au reuşit să treacă de examen. Este cazul Şcolii Gimnaziale din Plopşoru, Negomir, Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia, Şcoala Gimnazială Bolboşi, Padeş, Schela-Sâmbotin, Şcoala Gimnazială Logreşti şi postul de director adjunct la Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari.

Vizualizări: 3,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: