O primărie din Gorj riscă să piardă un milion de lei

Primăria Motru ar putea să piardă o finanțare de aproape un milion de lei. Banii ar urma să vină de la Ministerul Dezvoltării Locale și au fost destinați reabilitării și dotării unor școli și grădinițe.

Primarii din Gorj au termen limită sfârșitul acestei luni pentru a depune toate documentele necesare pentru a prinde finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În timp ce unii primari au trimis dosarele la Minister, alții se tem că vor pierde banii pentru că nu se prezintă nimeni la licitație. Este cazul Primăriei Motru. Edilul Gigel Jianu susține că aleșii locali au stabilit prețuri prea mici, iar firmele fug de ele. „S-ar putea să am probleme cu termenele impuse. Nu s-a prezentat nimeni până acum. Am scos pe SEAP licitația pentru realizarea documentațiilor. Prin Consiliul Local s-a stabilit o sumă mică și lucrări multe. Nu se prezintă nimeni. Acum, revizuim documentațiile și vom relua procedura de publicare pe SEAP”, a fost explicația primarului.

Trei proiecte, un milion de lei

Municipiul Motru a prins trei proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală. „Din 27 de proiecte, noi am prins doar trei proiecte. Unele foarte utile, dar cu valoare destul de mică. Este vorba despre două grădinițe și o școală generală”, a mai spus primarul. Concret, este vorba despre reabilitarea și dotarea grădiniței numărul 7 din oraș, proiect în valoare de 245 de mii de lei, reabilitarea și dotarea grădiniței cu program prelungit numărul 1, investiție de peste 450 de mii de lei, și reabilitarea și dotarea Școlii Gimnaziale numărul 1, cu peste 270 de mii de lei. Banii vin doar dacă documentele necesare vor fi depuse până la sfârșitul acestei luni.

Vizualizări: 2,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: