Romanescu, acuzat că blochează lucrările la centură. Primar: Nici vorbă de aşa ceva

Conflict fără precedent între şefii Drumurilor Naţionale şi autorităţile locale din Târgu Jiu. Lucrările pe centură ar fi fost sistate până în primăvară, iar de vină ar fi autorităţile locale de la Târgu Jiu.

Şeful Drumurilor Naţionale Craiova, Bogdan Bratu, a declarat pentru TV Sud că nu are o colaborare cu primarul Marcel Romanescu şi că, de fapt, autorităţile locale nu îşi doresc centura. „Nu am avut nici un sprijin din partea primăriei. Nici măcar nu îl cunosc pe primar. Dacă ar fi dorit să mă contacteze, să avem o discuție în teren, cei din Gorj știu că am venit de fiecare dată când am fost solicitat. Eu vin săptămânal pe șantierele din Gorj. Autoritățile locale nu își doresc centura. Dacă aveam sprijinul lor, deblocam lucrurile mult mai bine la Târgu Jiu”, a declarat Bogdan Bratu, director Regionala de Drumuri și Poduri Craiova.

Primarul Marcel Romanescu nu a fost informat oficial cu privire la sistarea lucrărilor pe centură şi spune că acest conflict este unul fals. „Dacă ar fi vrut să lucreze, aveau front de lucru”, a spus Romanescu care a mai declarat că nu planurile parcelare au pus piedică lucrărilor. „Nici vorbă de aşa ceva, mai mult decât atât deja am demarat realizarea planurilor parcelare pe acele zone şi, ţinând cont de modul în care s-au desfăşurat lucrările, lucrările nu sunt blocate de planurile parcelare. Planurile sunt doar pentru a putea fi plătite despăgubirile cetăţenilor pe acest tronson, deci nu există nicio legătură”, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

PNL: Varianta de ocolire trebuia finalizată acum doi ani

PNL Gorj a reacționat într-un comunicat de presă, în care îl acuză pe șeful de la drumuri că vrea să acopere incompetența fostului primar PSD, câtă vreme centura trebuia finalizată de doi ani. „Bogdan Bratu vrea să arunce vina incompetenței fostei administrații municipale și a celor de la drumuri, la o persoană care a venit în funcție de câteva luni, în condițiile în care varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu trebuia finalizată de aproape doi ani. În realitate, doar 40% din lucrări sunt realizate, existând numeroase litigii în instanță pe tema exproprierilor”, se arată în comunicat.

Partidul Național Liberal, filiala Gorj, solicită „demisia de urgență a directorului Bogdan Bratu, care demonstrează că nu este preocupat de soluționarea și finalizarea în timp util a lucrărilor la varianta ocolitoare a orașului, ci este preocupat de politică și de decredibilizarea autorităților locale de la Târgu Jiu”.

Vizualizări: 2,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: