Disponibilizările de la SNLO şi CE Turceni, imposibil de făcut anul acesta

Cele 500 de disponibilizări de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi Complexul Energetic Turceni nu vor putea fi făcute anul acesta, spun reprezentanţi din sistem. Concedierile depind de o hotărâre aprobată de Guvern. Săptămâna trecută proiectul de hotărâre pentru CE Turceni fusese trecut pe ordinea de zi, dar nu a fost discutat, cel mai probabil aşteptându-se şi proiectul SNLO. Între timp însă, directorii din minerit nu mai cred posibile disponibilizările anul acesta.

Deşi au fost trecute pe ordinea de zi, disponibilizările de la Complexul Energetic Turceni nu pot fi puse în practică pentru că proiectul de hotărâre nu a fost luat în discuţie tocmai pentru că se dorește o completare a listei. ”Scopul prezentei hotărâri a Guvernului constă în completarea listei la care se efectuează concedieri colective în anul 2011 şi care vor beneficia de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, cu introducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia în scopul eficientizării activităţii societăţii”, se arată în nota de fundamentare transmisă de Ministerul Economiei și Comerțului.

Gârjoabă: ”Disponibilizările nu mai pot fi făcute anul acesta”

Directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, Corneliu Gârjoabă, nu crede că aceste disponibilizări mai pot fi făcute anul acesta. Gârjoabă spune că și dacă ar fi aprobate săptămâna aceasta, tot nu s-ar mai încadra până la 31 decembrie deoarece hotărârile intră în vigoare după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. ”E cert că anul acesta nu mai putem disponibiliza pentru că nu ne mai încadrăm în termen. Dacă se aprobau de săptămâna trecută cu chiu cu vai ne mai încadram, acum nici atât”, a declarat Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane din cadrul CE Turceni.

CHELTUIELI

Impactul bugetar al disponibilizărilor din cadrul SNLO este estimat la 7,6 milioane lei, pentru perioada 2012 – 2013. Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi peste 5,1 milioane lei în 2012 şi 2,5 milioane lei în 2013.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: