SNLO şi CE Turceni au anunţat 500 de disponibilizări la AJOFM

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu a mai aşteptat hotărârea de guvern şi a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj că vor disponibiliza 300 de angajaţi începând cu data de 30 decembrie 2011. Notificarea a fost confirmată chiar de directorul general al companiei miniere, Daniel Burlan care a ţinut să precizeze că dacă nu apare hotărârea de guvern, atunci disponibilizările nu vor fi puse în practică.

Demersurile pentru disponibilizarea celor 300 de angajaţi din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia sunt îndeplinite cu repeziciune la nivelul unităţii. Ieri, compania minieră a notificat Agenţia de Şomaj că 300 de mineri vor rămâne fără un loc de muncă la sfârşitul lunii decembrie. ”Am primit din partea SNLO o notificare prin care suntem înştiinţaţi că vor disponibiliza 300 de angajaţi începând cu 30 decembrie 2011”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Motivele invocate de SNLO pentru a putea face cele 300 de disponibilizări fac referire în mare parte la programul de reducere a personalului pe care unitatea îl are în practică din 2009. ”Motivele invocate sunt mai multe, amintesc doar realizarea măsurilor impuse de programul de restructurare dar şi din cauza lichidităţilor ca urmare a neîncasării producţiei livrate”, a adăugat directorul AJOFM Gorj.

Burlan: Dacă nu apare hotărârea de guvern renunţăm”

Şeful SNLO, Daniel Burlan a confirmat ieri notificarea trimisă către AJOFM cu menţiunea că decizia este condiţionată de apariţia hotărârii de guvern. ”Am comunicat intenţia noastră către AJOFM având în vedere că rezultatul financiar al companiei la sfârşit de an este favorabil şi avem cu ce susţine plăţile compensatorii. Dacă apare hotărârea de guvern atunci se dă preaviz, dacă nu apare hotărârea de guvern renunţăm la disponibilizări”, a declarat Daniel Burlan, directorul general al SNLO. Cheltuielile suportate de SNLO cu plățile compensatorii pentru cei 300 de disponibilizați se ridică la 13 milioane lei.

CONDIŢII

Cei 300 de angajați ce urmează să fie disponibilizați vor părăsi sistemul minier cu plăți compensatorii în valoare de 29.000 lei și un venit minim de completare de până la 1.400 de lei lunar timp de doi ani. ”Aceste drepturi vor fi primite de toți cei 300 de salariați care vor fi disponibilizați”, a adăugat șeful SNLO.

NOTIFICĂRI

Şi Complexul Energetic Turceni a transmis o notificare la AJOFM privind disponibilizarea a 200 de angajaţi începând cu ceeaşi dat, 30 decembrie 2011.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: